Taxi Napels

Meer over Taxi Napels

De kans is groot dat je in Napels niet zelf wilt gaan rijden, maar liever een taxi neemt. Het verkeer in Napels is namelijk nogal chaotisch, en de inwoners van Napels zijn berucht vanwege hun rijstijl. Bovendien is het niet gemakkelijk om een parkeerplaats te vinden in de stad.

Er zijn in Napels verschillende taxibedrijven actief, zoals Radio Taxi La Partenope (081-5606666), Radio Taxi Free (081-5515151) en Ottaviano (081-5520063). Jammer genoeg hebben de meeste taxibedrijven geen eigen website, waardoor je je niet vooraf op de bedrijven en de tarieven kunt oriënteren.

Als je op straat een taxi aan wilt houden, kan het zijn dat je lang moet wachten voor er een taxi voor je stopt. Je kunt beter een taxi nemen die op een van de grote pleinen op klanten staat te wachten, of een taxi bellen.

Een taxirit van het station naar het centrum van Napels kost ongeveer €20,00. Verder hoeft een taxi in Napels niet duurder te zijn dan een taxi in Nederland, maar let er wel op dat de taxichauffeur de meter aanzet als je wegrijdt, of maak vooraf afspraken over de ritprijs. Als je dat niet doet, kan de prijs van een ritje wel eens onverwacht hoog uitvallen.