Shoppen Napels

Meer over Shoppen Napels

Napels is een heerlijke stad om te gaan shoppen. Je vindt er dure designerwinkels, maar ook leuke, kleine speciaalzaakjes. Net buiten Napels, in Mugnano, zit een groot winkelcentrum: het Centro Commerciale Auchan Mugnano. Je kunt natuurlijk ook hetzelfde doen als de inwoners van Napels en naar een van de vele markten gaan.

Chique en duur

Heb je een goed gevulde portemonnee en wil je je een keer helemaal te buiten gaan aan stijlvolle – maar dure – kleding? De meest exclusieve winkels vind je op en rond de Via Chiaia. Bekende merken als Versace, Prada en Cartier vind je in de straatjes in het gebied tussen de Via Carlo Poerio en de Via Dei Mille. Als je van dit soort winkels houdt, kun je trouwens ook op het Piazza dei Martiri terecht.

Voor de ware shopaholic is de Galleria Umberto I een reisdoel op zich. Dit is een historische winkelpassage. Met een glazen koepel die 60 meter hoog is, is de Galleria Umberto I een bezienswaardigheid op zichzelf.

Mode voor iedereen

Als je in Napels op zoek bent naar leuke, betaalbare kledingwinkels, dan kun je het beste uit de buurt blijven van de Via Chiaia. De Via Toledo, daar moet je zijn. Deze straat strekt zich uit van het Piazza del Plebisco tot het Piazza Dante en staat garant voor uren shoppingplezier. Zo vind je er een filiaal van Benetton en een winkel van Disney, en ook de Phard, waar vooral jonge mensen komen.

Het laatste stukje van de Via Toledo, dichtbij het Piazza del Plebisco, moet je als winkelliefhebber zeker bezoeken. Dit is het gezelligste deel van de straat, waar bovendien geen auto’s mogen komen. In de zijstraten vind je hier tal van leuke winkeltjes, maar let op als je van de hoofdstraat afdwaalt: hoe verder je bij de hoofdstraat vandaan gaat, hoe duurder de winkels zijn.

Markten

De inwoners van Napels gaan graag naar de markt. Er zijn dan ook verschillende leuke markten in de stad. Het is er druk en gezellig, maar pas wel op: in de drukte zijn altijd zakkenrollers actief.

Mercatino di Via Imbriani


Wil je graag merkkleding hebben, maar wil je niet te veel betalen en vind je het niet erg als er een foutje in de kleding zit? Dan kun je van maandag tot en met zaterdag terecht op de Via Vittorio Imbriani. Van 8:30 uur tot 14:00 uur wordt daar merkkleding waar een steekje los aan is verkocht.

Mercatino di Antignano


Als je op kledingjacht bent, dan is de Mercatino di Antignano misschien iets voor jou. Niet ver van het Piazza Medaglie d'Oro kun je van maandag tot en met zaterdag tot 13:00 uur terecht bij allerlei leuke kledingkraampjes.

Mercato delle Pulci

Op zoek naar leuke meubeltjes of zogenaamd antieke boeken en vazen? Dan moet je op de Mercato delle Pulci zijn, een leuke vlooienmarkt aan de Corso Malta, die iedere zondag gehouden wordt. Het is hier altijd erg gezellig, en afdingen is eigenlijk niet nodig, omdat alles al erg goedkoop is.

Fiera Antiquaria Napoletana

De Fiera Antiquaria Napoletana is een enorme antiekmarkt. Als je op zoek bent naar leuke meubeltjes, sieraden of curiosa, dan kun je ieder tweede en derde weekend van de maand tussen 8 uur ’s morgens en 4 uur ’s middags terecht in de tuinen van de Villa Comunale. In augustus is er geen antiekmarkt, in december iedere week.

Centro Commerciale Auchan Mugnano

Even buiten Napels vind je het Centro Commerciale Auchan Mugnano. In dit winkelcentrum vind je meer dan 40 winkels. Er zitten verschillende leuke kledingwinkels, zoals Benetton, Intimissimi en Sergio Tacchini. Ook sieradenwinkeltjes en winkeltjes die beautyproducten verkopen ontbreken hier niet.