Shoppen Beijing

Meer over Shoppen Beijing

Beijing is een paradijs voor winkelliefhebbers. Er zijn veel supermarkten, shopping centers, winkelstraten en markten. Het is in China gebruikelijk om af te dingen bij het winkelen, behalve in supermarkten en exclusieve winkels. Afdingen wordt gezien als een vriendelijke vorm van communicatie. Houd in uw achterhoofd dat verkopers altijd een te hoge prijs vragen, want voldoende ruimte voor u overlaat om een compromis te sluiten. Maar er zijn ook voldoende shopping centers te vinden waar producten voor een vaste maar eerlijke prijs verkocht worden. De meeste shopping centers gaan tussen 09:00 – 10:00 open en sluiten ’s avonds tussen 21:00 – 22:00.

Wangfujing

In Wangfujing, een van de populairste winkelstraten van de Chinese hoofdstad, zijn vele leuke boetiekjes maar ook moderne warenhuizen (waaronder Oriental Plaza) te vinden. De meeste winkels hier blijven open tot 21:00. Het grootste gedeelte van de straat is afgesloten voor motorvoertuigen, en het is niet zeldzaam om de hele straat vol met mensen te zien. Wanfuijng is een lange straat: zou u in een keer (zonder naar winkels te kijken) de hele straat doorlopen, dan zou u er ruim 30 minuten over doen. Neemt u ook een kijkje in de Wanfujing Bookstore, de grootste boekhandel in heel Beijing.

Silk Alley

Ten westen van de Amerikaanse Ambassade bevinden zich een aantal nauwe straatjes vol met mensen. Dat is Silk Alley. U kunt hier echter niet alleen terecht voor zijde. Er wordt ook kasjmier en leer verkocht, evenals lingerie, hoeden, horloges en ander handwerk. Silk Alley is de perfecte plaats om koopjes te scoren, de prijzen zijn namelijk verrassend laag.

Chongwenmen New World Shopping Center

In het Chongwenmen New World Shopping Center vind u verscheidene bekende merkenwinkels waar het altijd uitverkoop is en in de kelder bevindt zich een grote supermarkt. Het wordt wel aanbevolen hier niet rond een uur of zes, zeven heen te gaan, aangezien het dan erg druk kan zijn.

Jinyuan Time Shopping Center

JinYuan Time is het eerste Chinese shopping center dat zich kon meten met westerse standaarden. Het complex beslaat een oppervlakte van maar liefst 680.000 vierkante meter en is geopend van 10:00 – 21:00.

Shoshow Entertainment Shopping Mall

De Shoshow Entertainment Shopping Mall is een groot warenhuis waar u terecht kunt voor van alles en nog wat. Op de 9e verdieping van het gebouw is een bioscoop gevestigd.

Panjiayuan markt

De Panjiayuan is een van de bekendste markten in Beijing. Hier kunt u uitstekend terecht om traditionele Chinese kunstwerken en dergelijke aan te schaffen. De markt vind op zaterdag en zondag plaats in het zuidoosten van de stad en duurt tot ongeveer 16:00 uur.

Hongqiao markt

De Hongqiao markt staat bekend om de grote collectie van parels die er verkocht worden. De Hongqiao markt is dagelijks geopend en bevindt zich bij de oostelijke ingang van het Tiantan park.

Yabaolu markt

De Yabaolu markt is een Russische overdekte markt waar voornamelijk kleding, schoenen, vis en bloemen verkocht worden. De markt is te vinden aan de Chaoyangmen Wai Dajie.

Beijing Curio City markt

Beijing Curio City is een van de grootste indoor antiekmarkten ter wereld. In het gebouw, dat vier verdiepingen beslaat, is een grote variëteit aan spullen te vinden, waaronder antieke klokken en horloges, porselein, jade, sieraden, schilderijen, tapijten en meubilair.