Uitgaan Beijing

Meer over Uitgaan Beijing

Als er iets is waar Chinezen gek op zijn, dan is het wel karaoke. Er zijn in Beijing dan ook heel wat karaokebars te vinden! Daarnaast is een bezoek aan een traditionele Chinese operavoorstelling zeker een aanrader tijdens uw stedentrip Beijing.

Restaurants

Uit eten gaan in Beijing is lastig; de stad is vergeven van zo ontzettend veel delicatessen dat het moeilijk is om te kiezen! De stad heeft een geheel eigen culinaire identiteit ontwikkeld: Beijing cuisine. Een bekend gerecht is uiteraard de bekende Peking eend. Daarnaast hebben ook de verschillende regio’s in China hun eigen keuken met hun eigen specialiteiten. Zelfs degenen die niet zo weg zijn van Chinees eten zullen aan hun trekken komen in Beijing; er zijn tal van buitenlandse eetgelegenheden te vinden. Er zitten bijvoorbeeld veel goede restaurantjes rondom het Ritan Park.

Gui Street

Beijing beschikt over zogenaamde "snack streets," populaire en drukke straten die vergeven zijn van eetgelegenheden en kraampjes waar toeristen zich tegoed kunnen doen aan Beijing snacks. Een voorbeeld hiervan is Gui Street. De meeste eetgelegenheden hier zijn 24 uur per dag geopend. De Pittige Kreeft is een van de specialiteiten die in deze straat te verkrijgen zijn.

Emei Restaurant

De Sichuan gerechten van het in 1950 opgerichte restaurant Emei vallen goed in de smaak bij de lokale bevolking. De manier waarop de gerechten worden bereid zorgt ervoor dat de kleur, geur en smaak van de ingrediënten extra benadrukt worden.

Qianmen Quanjude Roast Duck

U kunt natuurlijk niet terugkeren van uw stedentrip Beijing zonder tenminste een keer de beroemde Peking-eend te hebben gegeten! Dit kan bijvoorbeeld bij Qianmen Quanjude Roast Duck, een druk maar heel goed restaurant.

Gongdelin Vegetable Dish Restaurant

Het Gongdelin Vegetable Dish Restaurant is de beste locatie voor vegetarische gerechten in Beijing. Er wordt gebruikt gemaakt van "imitatievlees" – groenten, champignons en tofu worden gebruikt om vleesgerechten na te bootsen, maar dan zonder vlees te bevatten.

Discotheken/clubs

Het nachtleven van Beijing is de laatste jaren hard gegroeid. Iedere maand worden er wel nieuwe bars en clubs geopend. Stedentrip.com heeft voor u een selectie gemaakt van de meest noemenswaardige nachtclubs en discotheken in Beijng.

Tang Club

De Tang Club is het toonbeeld van een over-the-top club decor – u heeft waarschijnlijk nog nooit zoveel neon per vierkante meter aanschouwd. Het meenemen van een zonnebril is dan ook aan te raden! De club beschikt over een ruime danszaal met verhoogde DJ booth, een grote bar en comfortabele zitplaatsen. Daarnaast zijn er nog kleinere privékamers, waar alles uit de grote zaal in het klein is terug te vinden – alsof u zich in een miniatuur replica van de Tang Club bevind. Uiteraard beschikt de Tang Club ook over nodige karaoke faciliteiten.

Bank Club

De Bank Club is gebouwd volgens de principes van Feng Shui en bestaat uit drie verdiepingen. Kijkt u vanaf de onderste verdieping naar boven, dan want u zich in een keizerlijk paleis. Bent u moe van het dansen, dan kunt u uitblazen in een van de verschillende compartementen, die allemaal in een andere unieke stijl zijn ingericht. Het publiek dat hier komt bestaat voornamelijk uit mensen die zich volgens de laatste mode kleden.

Lush

Lush is de place to be voor studenten in Beijing. Het bier en het eten is goed te betalen en de club is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Er worden feesten georganiseerd en er is live muziek. Voor meer informatie kunt u terecht op: lushbeijing.com

Cafés

China staat bekend als een land van theedrinkers, maar gelukkig weten wij waar u moet zijn voor uw dagelijkse dosis cafeïne tijdens uw stedentrip Beijing! Starbucks heeft verschillende vestigingen in de stad, maar er zijn ook gezellige cafés in Beijing te vinden waar u terecht kunt voor een kopje koffie.

The Bookworm

Als u zowel uw lichaam als uw geest wil voeden, kunt u terecht bij The Bookworm. Hier kunt u niet alleen boeken lezen, maar ook kiezen uit een indrukwekkende variëteit aan Europese gerechten, koffie en drankjes. Er is ook licht leesvoer in de vorm van Engelstalige tijdschriften beschikbaar.

Water Nymph Café

Het Water Nymph Café beschikt over een heerlijk terras aan het water, comfortabel meubilair, een uitgebreid assortiment aan koffie en gratis draadloos internet. U kunt er tevens terecht voor goede pastagerechten en sandwiches.

Passby Bar

De Passby Bar is de uitgelezen plek om even tot rust te komen tijdens uw stedentrip Beijing. De drankjes zijn goedkoop, er is live muziek, draadloos internet, Italiaanse gerechten, goede koffie en een selectie Engelstalige boeken en tijdschriften om even in weg te duiken.

CD Jazz Café

Jazzliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het CD Jazz Café. Chinese, maar ook internationale artiesten geven hier live optredens. Op donderdag en vrijdag is de toegang gratis, op zaterdag moet men wel entree betalen.

Theaters

Bezoek een traditionele Chinese Opera voorstelling tijdens uw stedentrip Beijing. Chinese Opera combineert zang, dans, muziek, kunst en literatuur. Daarnaast worden er ook veel acrobatiekvoorstellingen gegeven, iets wat ook een waar spektakel is om naar te kijken.

Liyuan Theater

Het Liyuan Theater is een van de meest prestigieuze plekken als het aankomt op Beijing Opera. Het theater beschikt over 1000 zitplaatsen en is voorzien van vertalingapparatuur, zodat zelfs degenen die geen woord Chinees verstaan, de voorstelling kunnen volgen. Na de voorstelling kunt u een hapje gaan eten in het restaurant van het theater.

Beijing Opera Theater

Het Beijing Opera Theater is gevestigd ten zuiden van Tiananmen Square, in een oud gebouw waar al honderden jaren voorstellingen worden gegeven. Voor een bedrag van 5 yuan (0,60 euro) kunt u ook gewoon naar binnen lopen en de repetities bijwonen.

Uitgaansgebieden

De populairste uitgaansgelegenheden concentreren zich in de wijken Haidian, Dongcheng en Chaoyang. Haidian is een typische studentenwijk – het is tevens de plek waar zich de meeste universiteiten bevinden. Voor meer informatie over deze wijk kunt u kijken op Beijing Haidian. In het Doncheng district vind u onder andere de populairste winkelstraat van Beijing, Wangfujing. Verder vind u hier 10 verschillende theaters, "snack streets" en vele gezellige kroegen. In Chaoyang bevindt zich onder andere Silk Street en Sanlitun Street. Sanlitun Street heeft heel veel bars en clubs. Daarnaast zijn er nog vele markten, restaurants en warenhuizen te vinden.