Vliegvelden Beijing

Meer over Vliegvelden Beijing

Beijing Capital International Airport (BCIA) is vlakbij Shunyi gelegen, op ongeveer 20 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum. Na de renovaties voor de Olympische Spelen van 2008, beschikt de luchthaven nu over drie terminals; Terminal 3 is een van de grootste terminals ter wereld. Vrijwel alle internationale vluchten landen en vertrekken op dit vliegveld. Daarnaast linkt het Beijing naar bijna alle andere grote Chinese steden. Voor actuele informatie over het BCIA kunt u kijken op bcia.com.

Beijing Nanyuan Aiport

Beijing Nanyuan Aiport is op 15 kilometer ten zuiden van Beijing gelegen, in het Fengtai district. De kans dat u hier aankomt is vrij klein – het is voornamelijk een militair vliegveld en wordt verder alleen gebruikt door China United Airlines.

Openbaar vervoer vanaf vliegvelden

Vanaf het Beijing Capital International Airport kunt u gebruik maken van de Airport Express metrolijn. Deze lijn vertrekt vanaf Terminal 3 en rijdt vervolgens via Terminal 2 naar de stad, om onderweg te stoppen bij Sanyuanqiao en Dongzhimen. De rit van het vliegveld naar de stad neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Beijing Capital International Airport beschikt tevens over een aantal verschillende buslijnen welke van en naar verschillende plaatsen in Beijing rijden, waaronder Xidan, Fangzhuan, het Beijing treinstation, Zhongguancun en het Nanyuan Airport. Een ticket voor deze shuttlebussen kost 16 yuan (1,90 euro). Voor meer informatie over deze buslijnen kunt u terecht op bcia.com.