Vervoer Beijing

Meer over Vervoer Beijing

Beijing beschikt over een uitstekend openbaar vervoer, hoewel het tijdens spitsuren wel behoorlijk druk kan zijn. Met de Yikatong kaart kunt u van al het openbaar vervoer in Beijing gebruik maken. Er zijn tevens 3-daagse, 4-daagse en 14-daagse buskaarten beschikbaar voor toeristen. Voor korte afstanden kunt u ook gebruik maken van riksja’s. Een andere manier om de stad door te komen is per fiets. U kunt fietsen huren bij verschillende fietsenwinkels. Sommige hotels bieden ook fietsverhuur aan.

Bus

Er zijn zo’n 700 buslijnen in Beijing. De meeste bussen melden de namen van de haltes waar ze stoppen zowel in het Chinees als in het Engels, dus dat moet geen probleem opleveren. Het is raadzaam een Yikatong kaart aan te schaffen – hiermee heeft u toegang tot al het openbaar vervoer in Beijing. Er zijn tevens 3-daagse, 4-daagse en 14-daagse buskaarten beschikbaar voor toeristen. Met de bus reizen is goedkoop, maar het is vaak wel druk en dus niet erg comfortabel. Voor meer informatie over busvervoer in Beijing kunt u kijken op: de website van Beijing Public Transport Holdings.

Trein

Beijing beschikt over spoorwegen die de stad verbinden met alle grote steden in China. Reizen per trein is in China de ideale manier om binnen een korte tijd een lange afstand te overbruggen – en als u gebruik maakt van de nachttrein, scheelt het u ook nog eens een hotelovernachting.

Metro

De meeste toeristen vinden reizen met de metro in Beijing wat comfortabeler dan de bus. Beijing beschikt over een uitgebreid metronetwerk met 9 lijnen, waarvan zes ondergronds en drie bovengronds. Lijn 1 doorkruist de gehele stad van oost naar west. Lijn 4 en 5 doorkruizen de stad van noord naar zuid. Reizen met de metro is goedkoop: een ritje kost zo’n 3 yuan (0,35 euro).