Autohuur Milaan

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Milaan

Meer over Autohuur Milaan

Autorijden in Milaan is niet makkelijk. De Italianen zijn in het verkeer even temperamentvol als daarbuiten, en de claxon heeft het in Milaan zwaar te verduren. Het verkeer in de stad is een chaos en staat regelmatig vast.

Het bestuur van de stad probeert de drukte en de daarmee samenhangende luchtvervuiling het hoofd te bieden door middel van tal van maatregelen. Zo moet je extra betalen om in bepaalde delen van de stad te mogen rijden, en zijn er regelmatig autoloze zondagen. Ook zijn er periodes waarin de ene dag alleen auto’s met een even kenteken de stad in mogen, en op de andere dag alleen auto’s met een oneven kenteken.

Wil je toch autorijden in Milaan, maar neem je liever niet je eigen auto mee? Dan kun je op verschillende plaatsen in de stad auto’s huren.

Autohuur op het vliegveld

Verschillende grote autoverhuurbedrijven, zoals Car del Mar en Ebookers, hebben een vestiging op het vliegveld van Milaan. Als je van plan bent om met het vliegtuig naar Milaan te gaan, kun je via het internet vooraf een auto reserveren. Je auto staat dan voor je klaar als je op het vliegveld aankomt. De meeste bedrijven die auto’s verhuren zijn echter niet vierentwintig uur per dag geopend. Houd hier rekening mee als je een auto reserveert!

Andere locaties

Als je niet met het vliegtuig, maar bijvoorbeeld met de bus of de trein naar Italië gaat, hoef je je huurauto niet per se bij het vliegveld op te halen. Zeker de grote autoverhuurbedrijven, maar ook lokale aanbieders, hebben vestigingen in het centrum van de stad.

Bekijk het aanbod van onze aanbieders op Car del Mar en Ebookers.

Prijzen

Wat het kost om in Milaan een auto te huren, is enigszins afhankelijk van het soort auto waarin je wilt rijden en de opties die je kiest (kinderzitjes, aanvullende verzekeringen, enzovoort). Ook kunnen de prijzen per aanbieder sterk verschillen: een Opel Corsa kost bij het ene autoverhuurbedrijf €75,00 per dag, terwijl je bij een andere aanbieder voor een vergelijkbare auto €125,00 per dag kwijt bent.

Via het internet kun je de prijzen van de verschillende autoverhuurbedrijven eenvoudig met elkaar vergelijken. Let wel op! Sommige bedrijven lijken goedkoop, maar laten je apart betalen voor allerlei verzekeringen en het aantal gereden kilometers. Ook zijn de (lokale) belastingen niet altijd bij de prijs inbegrepen.

Verkeersregels

Hoewel de verkeersregels in Italië erg op die van Nederland lijken, zijn er een paar belangrijke verschillen. Het is belangrijk dat je van die verschillen op de hoogte bent, want de boetes kunnen in Italië flink oplopen!

De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u. Op autowegen mag je 110 km/u rijden en op autosnelwegen 130 km/u. Op een beperkt aantal autosnelwegen is de maximumsnelheid 150 km/u.

In de stad zijn er zones waar je niet zomaar in mag rijden. Zo’n ‘Zona a Traffico Limitato' staat meestal wat onduidelijk aangegeven. Meestal staat er niet meer dan een bord met de afkorting ‘ZTL’ erop. Als je niet goed oplet, rijd je zomaar zo’n zone in. De kans is groot dan je dan een bekeuring krijgt, want er wordt streng gecontroleerd op de naleving van het inrijverbod.

Zorg ervoor dat je een lichtgevend veiligheidsvestje bij je hebt. Zowel bestuurders als inzittenden die met pech langs de weg staan, zijn in Italië verplicht zo’n vestje te dragen. Ook ben je verplicht om een verbandtrommel bij je te hebben.