Shoppen Milaan

Meer over Shoppen Milaan

Milaan is de modehoofdstad van Europa, en dat merk je in de winkelstraten. Milaan is een waar paradijs voor iedereen die eens uitgebreid wil gaan winkelen. Alle grote modehuizen hebben een winkel in de stad, en nergens vind je meer designerkleding per vierkante meter als in Milaan.

Openingstijden

De meeste winkels in Milaan zijn geopend van tien uur in de ochtend tot een uur of zeven ´s avonds. Als je in Milaan wilt gaan winkelen, moet je er wel rekening mee houden dat de winkels tussen de middag zomaar één of twee uur gesloten kunnen zijn voor de lunch. Op maandagochtend zijn de meeste winkels gesloten. Meestal gaan ze op maandag om een uur of drie in de middag open.

Als je in de zomermaanden naar Milaan gaat, loop je het risico dat je bij veel winkels voor een dichte deur komt te staan. In augustus zijn veel winkels voor langere tijd gesloten in verband met de zomervakantie.

Quadriletero d'Oro

Het Quadriletero d’Oro (‘de Gouden Vierhoek’) is het gebied met de meest exclusieve kledingwinkels van Milaan. Hier vind je de grote namen uit de modewereld, zoals Armani, Versace, Prada, Calvin Klein. Als je hier wilt gaan winkelen, moet je wel een goed gevulde portemonnee meebrengen. Maar een middagje etalages kijken is natuurlijk óók erg leuk.

Corso Vitorio Emanuelle

De Corso Vitorio Emanuelle is de ideale plek om een middagje etalages te gaan kijken. De etalages zijn hier namelijk erg mooi. Overdag mag in deze straat geen verkeer komen, dus je kunt hier ontspannen rondlopen.

Via Montenapoleone en de Via Martinetti

De Via Montenapoleone en de Via Martinetti zijn uitstekende plekken om te gaan winkelen als je niet bereid bent om de prijzen die de exclusieve designerwinkels vragen te betalen. Hier vind je outlets, waar ook veel designerkleding te koop is.

Brera

Brera is een leuke, gezellige wijk. Je vindt hier veel kleine boetiekjes, en ook een aantal leuke antiekzaken. Oorspronkelijk was dit de kunstenaarswijk van Milaan, maar tegenwoordig vind je er in plaats van kunstenaars en studenten leuke winkels.

San Donato Flea Market

San Donato Flea Market is een leuke markt voor iedereen die van snuffelen houdt. Je vindt er hebbedingetjes, verborgen schatten en kraampjes die voedsel verkopen. De San Donato Flea Market wordt iedere zondag van acht uur ´s ochtends tot een uur ´s middags gehouden.