Betalen Milaan

Meer over Betalen Milaan

Zoals altijd wanneer je naar het buitenland gaat, is het verstandig om, als je een stedentrip naar Milaan gaat maken, verschillende betaalmiddelen mee te nemen, zodat je nooit zonder geld komt te zitten. Te denken valt aan contant geld, een pinpas, een creditcard of travellers cheques.

Bewaar je contante geld, je bankpas, je creditcard en/of je travellers cheques altijd gescheiden van elkaar. Zo raak je nooit al je betaalmiddelen tegelijk kwijt.

Pinnen bij geldautomaten

Er zijn in Milaan meer dan genoeg geldautomaten waar je met je Nederlandse pinpas terecht kunt. Met bankpassen die daar geschikt voor zijn, kun je geld pinnen bij alle geldautomaten die voorzien zijn van het Maestro-/Cirruslogo. Of je bankpas geschikt is om bij deze geldautomaten geld op te nemen, is afhankelijk van je bank en het type rekening dat je hebt. Als je zeker wilt weten of je met jouw pas bij Italiaanse geldautomaten terecht kunt, kun je het beste contact opnemen met je bank.

Het kan zijn dat er, als je in het buitenland geld opneemt bij een geldautomaat, transactiekosten in rekening worden gebracht. Ook is het mogelijk dat je bij een geldautomaat in het buitenland niet ongelimiteerd geld kunt opnemen. Je eigen bank kan je hier meer over vertellen.

Pinnen in winkels en restaurants

Anders dan in Nederland kun je in winkels en restaurants in het buitenland niet altijd met je pinpas betalen. Voordat je in een winkel gaat shoppen of in een restaurant aan tafel plaatsneemt, kun je hier het beste even naar informeren. Je kunt er ook voor zorgen dat je altijd voldoende contant geld bij je hebt, zodat je niet met lege handen staat als je ergens niet met je bankpas kunt betalen.

Betalen met je creditcard

Creditcards worden in Milaan, net als in Nederland, op veel plaatsen geaccepteerd. Als je ergens met je creditcard kunt betalen, vind je meestal een sticker met het logo van jouw creditcardmaatschappij in het raam. Je kunt steeds minder vaak met een combinatie van je creditcard en je handtekening betalen. In plaats van je handtekening heb je steeds vaker je pincode nodig.

Geld opnemen met je creditcard

Bij veel geldautomaten in Milaan kun je geld opnemen met je creditcard. Je hebt dan wel je pincode nodig: zorg er dus voor dat je je pincode uit je hoofd kent als je op reis gaat. Sommige banken brengen kosten in rekening voor het opnemen van geld met een creditcard.

Contant geld

In Milaan kun je, net als in Nederland, met de euro betalen. De Italiaanse lire wordt sinds 2002 niet meer gebruikt.

Het is niet verstandig om te veel contant geld mee te nemen. Op plaatsen waar veel toeristen zijn, lopen ook veel zakkenrollers rond, en je kunt overal in Milaan geld opnemen bij geldautomaten.