Uitgaan Milaan

Meer over Uitgaan Milaan

Milaan is een heerlijke stad om uit te gaan. Er zijn veel leuke restaurants en gezellige cafeetje, en de stad heeft een bruisend nachtleven. Ook ’s avonds hoef je je in Milaan geen moment te vervelen.

Restaurants

Nergens kun je beter Italiaans eten dan in Italië zelf. In Milaan vind je veel restaurants die traditionele gerechten uit Lombardije en Italië serveren, maar ook een aantal goede buitenlandse restaurants.

Al Mercante
Al Mercante serveert traditionele Italiaanse gerechten. De salades en pasta’s zijn erg lekker, maar ook de vis- en vleesgerechten zijn prima. De wijnkaart is erg uitgebreid.
Al Mercante, Piazza Mercanti 17, Milaan.

Boeucc
Dit restaurant bestaat, naar eigen zeggen, al sinds 1696. Het moet ooit een donkere kelder geweest zijn, maar tegenwoordig is de sfeer ontspannen, maar deftig, met prachtige tapijten, witte, stenen zuilen en een mooie tuin. Op de menukaart staan traditionele gerechten.
Boeucc, Piazza Belgioioso 2, Milaan.

Al Matarel

Al Matarel is een traditioneel Milanees restaurant, en het publiek bestaat voornamelijk uit inwoners van Milaan zelf. Hier vind je de typische regionale gerechten waar Milaan en Lombardije bekend om staan. Vooral de Rostin Nega is de moeite van het proberen waard: geroosterd brood met gegrild rundvlees en aardappeltjes. Vooraf reserveren is aan te bevelen.
Al Matarel, Corso Giuseppe Garibaldi 75, Milaan.

Joia
Joia is een uitstekend restaurant voor vegetarische stedentrippers. De chef-kok levert topgerechten af, maar dan zonder vlees of vis.
Joia, Via P Castaldi 18, Milaan.

Bars en caf├ęs

Je vindt in Milaan niet alleen in het centrum, maar ook in alle andere wijken leuke, gezellige bars en cafés. In de zomer hebben veel cafés een terras, waar het erg gezellig kan zijn.

Café Emporio Armani
Voor elke fan van Armani. Als je moe bent van het shoppen bij deze bekende ontwerper, kun je hier uitrusten onder het genot van een heerlijk kopje Italiaanse koffie.
Café Emporio Armani, Via Manzoni 31, Milaan.

Dolce & Gabanna Martini Bar

Als je door de herenafdeling van Dolce & Gabanna heenloopt, kom je op de binnenplaats, waar je even kunt relaxen onder het genot van een cocktail. Zeker als je van Martini houdt, is deze bar een bezoekje waard. De kans is groot dat je hier bekende mensen uit de modewereld tegenkomt.
Dolce & Gabanna Martini Bar, Corso Venezia 15, Milaan.

Café Vertigo
Vertigo trekt een zeer divers publiek. Je treft hier zakenmensen, die hier ’s morgens en tussen de middag een kopje koffie komen drinken, maar ook artiesten en studenten.
Café Vertigo, Via San Vittore al Teatro 3, Milaan.

Biffi
Biffi is te vinden aan de buitenrand van een van de meest bruisende buurten van Milaan. Bij Biffi is het vaak gezellig druk. In de theekamer kun je rustig praten. De chocoladetaart van Biffi is beroemd.
Biffi, Corso Magenta 87, Milaan.

Clubs en discotheken

American Disaster
American Disaster is een bekende discotheek in Milaan. Het is zowel een discotheek als een pianobar, en voor de liefhebbers is er elke zondag een travestietenshow. Van dinsdag tot en met zondag geopend, en met de metro gemakkelijk te bereiken.
American Disaster, Via Boscovich 48, Milaan.

Hollywood
Hollywood is een leuke disco voor wie graag beroemdheden wil zien. Hier maak je kans om modellen, voetballers of televisiesterren tegen te komen.
Hollywood, Corso Como 15, Milaan.

Old Fashion
Old Fashion is een leuke discobar. ’s Zomers is het hier erg druk, en bij goed weer is de openluchtdansvloer in de tuin geopend. Op zondag is Old Fashion gesloten.
Old Fashion, Viale Alemagna 6, Milaan.

Alcatraz
Alcatraz is niet alleen een discotheek, maar ook een bar, een restaurant en een concertzaal. In deze voormalige fabriek worden regelmatig grote concerten georganiseerd.
Alcatraz, Via Valtellina 25, Milaan.