Vliegvelden Milaan

Meer over Vliegvelden Milaan

Milaan heeft twee grote, internationale vliegvelden: Malpensa en Linate. Daarnaast vind je een eindje buiten Milaan Bergamo-Orio al Serio.

Milan Malpensa Airport

Malpensa Airport heeft twee terminals, die niet echt dicht bij elkaar liggen. Eén terminal is speciaal gereserveerd voor lijndiensten en is onderverdeeld in een deel voor vluchten naar Schengenlanden en een deel voor vluchten buiten het Schengengebied. De andere terminal wordt gebruikt voor chartervluchten en budgetvluchten. Er rijdt een shuttlebus heen en weer tussen de beide terminals.

Hoewel Malpensa elk jaar 20 miljoen passagiers verwerkt, heeft de luchthaven geen goede naam. Veel vluchten vertrekken met vertraging, en er zijn vaak problemen met de afhandeling van de bagage.

Op het vliegveld vind je verschillende autoverhuurbedrijven. Onder andere Avis, EasyCar, Hertz en Sixt hebben een vestiging op dit vliegveld. Verder kun je vanaf het vliegveld onder andere met de bus en de trein naar Milaan zelf reizen. Houd rekening met wat extra reistijd, want het vliegveld ligt op ongeveer vijftig kilometer van het centrum van Milaan.

Milan Linate Airport

Linate Airport is een stuk kleiner dan Malpensa Airport. Het vliegveld wordt ieder jaar door ongeveer 9 miljoen reizigers bezocht.

In vergelijking met Malpensa Airport is het grote voordeel van Linate Airport, dat het vliegveld een stuk dichter bij de stad Milaan ligt. Terwijl je vanaf Malpensa Airport vijftig kilometer moet reizen om in Milaan te komen, ligt Linate Airport op slechts zeven kilometer van de stad.

Net als op Malpensa Airport zijn de meeste grote autoverhuurbedrijven op dit vliegveld vertegenwoordigd. Onder andere Auto Europa, Hertz, Europcar en Avis hebben een vestiging op Linate Airport. Er is geen treinverbinding met Milaan, maar er rijdt wel een bus naar het dichtstbijzijnde metrostation: San Babila. Ook vertrekt er elk half uur een bus naar het Centraal Station van Milaan.

Bergamo-Oria al Serio

Op vijfenveertig kilometer afstand van Milaan, niet ver van Bergamo, vind je vliegveld Bergamo-Orio al Serio. Deze luchthaven wordt vooral gebruikt door budgetvliegmaatschappijen, zoals Ryanair. Jaarlijks passeren hier 4,5 miljoen passagiers.

Verschillende autoverhuurbedrijven hebben een vestiging op dit vliegveld, bijvoorbeeld Maggíori, Sixt, Europcar en Hertz. Er is geen treinverbinding vanaf Airport Bergamo-Orio al Srio, maar er gaat wel elk half uur een shuttlebus naar het station van Bergamo. Vanaf dat station kun je verder reizen naar Milaan.