Vervoer Milaan

Meer over Vervoer Milaan

Als je eenmaal in Milaan bent, wil je natuurlijk niet in je hotelkamer blijven zitten. Je wilt zo veel mogelijk zien, en je wilt zo weinig mogelijk tijd en geld kwijt zijn aan reizen binnen de stad. Wat is de beste manier om door Milaan te reizen?

Auto

Als je geen stalen zenuwen hebt, kun je de auto in Milaan beter laten staan. De straten zijn overvol en er zijn maar weinig parkeerplaatsen. De Italianen rijden nogal temperamentvol, en het verkeer is chaotisch.

Daar komt bij dat het stadsbestuur het rijden in het centrum ontmoedigt, onder andere vanwege de luchtkwaliteit in de stad. Op sommige dagen mag je alleen met een even, of juist met een oneven kenteken de stad in, of mag er in de stad helemaal niet gereden worden.

Metro

Reizen met de metro is in Milaan de efficiëntste manier om van A naar B te komen. Als je eenmaal begrijpt hoe het metrosysteem werkt, zul je merken dat je met de metro snel en voor weinig geld door Milaan kunt reizen.

Kaartjes kosten €1,00 per stuk, maar je kunt ook een kaart kopen die niet alleen meer dagen geldig is, maar ook te gebruiken in de bus en de tram. Kaartjes zijn te koop bij de kiosken op de metrostations, en bij tabakszaken.

Bus

Als je met de bus reist, zie je meer dan wanneer je met de metro gaat, maar je bent ook langer onderweg. De bussen in Milaan hebben nogal eens last van het drukke verkeer in de stad, wat betekent dat je altijd rekening moet houden met vertraging.

Tram

Milaan beschikt over een tamelijk uitgebreid tramnetwerk. Er zijn achttien verschillende lijnen, en er is tegenwoordig zelfs een speciale lijn voor toeristen. Deze ‘lijn 20’, die ook wel de ‘sight-seeing-lijn’ genoemd wordt, rijdt langs de interessantste bezienswaardigheden in de stad. Onderweg kun je naar een toelichting luisteren, onder andere in het Engels. Je kunt bovendien bij alle bezienswaardigheden uitstappen, als je dat wilt.