Autohuur Nice

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Nice

Meer over Autohuur Nice

Openbaar vervoer is in het zuiden van Frankrijk niet zo goed geregeld als in Nederland. In het centrum gaat het nog, maar als u buiten de stad bezienswaardigheden wilt opzoeken, is een auto een must. Autorijden is geen pretje, tussen de Fransen die bij het minste geringste toeteren en vloeken. Maar met een huurauto, heeft u net als zij een nummerbord met nummer 83. Dat levert in ieder geval al iets meer respect op dan een gele plak.

Stad

Ook in de stad zijn auto’s te huur, onder andere via de Rental Car Club. Maar in de binnenstad rijden is geen aanrader. Het is veiliger en minder stressvol om met de tram of bus je te verplaatsen. Aan de andere kant heeft een auto het voordeel van airco en bergingsmogelijkheden. Let er wel op dat de deuren altijd op slot zijn, wanneer u rijdt in het centrum. Jongeren op scooters komen voorbij razen terwijl u stil staat voor het stoplicht en grissen zo een tas van de achterbank.

Liever openbaar vervoer

Een andere reden om liever met het openbaar vervoer te gaan, is dat een groot gedeelte van de stad autovrij is. Er zijn eigenlijk maar twee grote wegen die goed doorstromen. De rest zijn kleine steegjes waar je niet in past met de auto of eenverkeerswegen. Het is tijdens je romantische stedentrip vrij onplezierig om met z’n tweeen de weg te vinden in het centrum.

Parkeren

Zoals in iedere grote stad, kost parkeren geld en tijd. Want zomaar een parkeerplek aan de straat vinden zit er niet in. Gelukkig zijn er grote parkeergarages waar vrijwel altijd plek is voor ongeveer 4 euro per uur.

Vliegveld

Op het vliegveld zijn diverse autohuur bedrijven, zoals Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt, ADA en National Citer. U kunt vaak van te voren online boeken via uw vliegmaatschappij. Ook zijn er vergelijkingssites op internet te vinden, die voor u de goedkoopste maatschappij eruit pikt. Een daarvan is: http://www.holidaycars.com

Het is ook mogelijk een auto te huren in Nice en deze in Nederland af te leveren. Voor wanneer u heen wilt vliegen/treinen en terug rustig door Frankrijk wil rijden. Of andersom natuurlijk.