Stedentrip Nice

(2)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Best Western New York

Best Western New York is een driesterrenhotel in het hart van Nice. Dit charmante hotel heeft een prachtige locatie dichtbij het ‘Place Masséna’, de beroemde ‘Promenade ...

Vanaf € 47,- Alleen hotel

Comte De Nice

goed hotel, rustig gelegen op ca. 250 m. van het station en ca. 1500 m. van Vieux Nice. Er is een gezellige markt op enkele minuten lopen van het hotel.

Vanaf € 39,- Alleen hotel
  • 1

Meer over Stedentrip Nice

Parel van het zuiden

De Côte d’Azur staat bekend om Brigitte Bardot uit St. Tropez en het filmfestival van Cannes. Nice staat bekend om de Salade Nicoise, maar wat is niet het enige wat deze Zuid-Franse stad te bieden heeft. Vijftig procent van de 350.000 inwoners is onder de veertig jaar oud. De inwoners bestaan uit jetsetters, kunstenaar, yuppen en studenten. Deze mengelmoes zorgt voor een cultureel paradijs dat zichzelf telkens vernieuwt. Zonder de waarde van de Zuid-Franse levensstijl uit het oog te verliezen. Genieten van lekker eten, drinken en muziek staan hoog in het vaandel bij de inwoners van Nice. Niet alleen kent de stad veel monumenten, er is meer dan 300 hectaren aan groen in de stad. Dat maakt de stad aan de Mediterraneese zee de parel van het Zuiden.

Bezienswaardigheden

Promenade des Anglais is een boulevard die langs veel monumenten loopt. In de zomer worden er festivals georganiseerd, zoals een skate-parade. De boulevard loopt langs het strand, waar het vooral in de zomer goed vertoeven is. In de 18de eeuw werd de promenade aangelegd in opdracht van de Engelse Elite. Onder andere het Hotel Négresco ligt langs deze boulevard. Ook de Russische Kathedraal ligt aan de zee. De kerk lijkt van het Rode Plein in Moskou te komen. Met bolvormige daken en diverse kleuren trekt de Kathedraal de aandacht van iedere voorbijganger. Nice staat bekend om zijn vele musea, waaronder het Museé Matisse en Musée d’Archelogie. Wie op stedentrip naar Nice gaat, moet eigenlijk minstens één museum bezoeken.

Extra informatie over Nice

Bereikbaarheid

Nice is goed te bereiken met de auto, vanaf Amsterdam is het ongeveer 1400 kilometer. Aan het eind van de Route de Soleil (A6 en A7) neem je de A8 naar Nice. Steden in de buurt van Nice zijn onder andere Marseille (op 204 kilometer en 2 uur rijden) en Genova in Italië (op 193 kilometer en 2.5 uur rijden). Je bent sneller in het zuiden met het vliegtuig of de trein. Vanuit Rotterdam gaat de Thalys naar Brussel of anders de goedkopere, internationale trein van de NS. Vanuit Brussel vertrekt er een rechtstreekse TGV naar Nice. De tickets zijn te boeken op www.nshispeed.nl . Vliegen naar Nice kan vanuit Amsterdam, Rotterdam, Keulen, Dusseldorf en Brussel. Voor iedere Nederlander is er een vliegveld in de buurt. De prijzen verschillen, maar met een lowbudgetmaatschappij kun je al voor 60 euro all-in retour vliegen.

Tourismebureau van Nice

De Franse tourismebureau’s doen enorm hun best zo compleet mogelijke informatie te bieden. Voornamelijk omdat tourisme een grote inkomstenbron is van de Zuid-Franse steden. Nice heeft een geweldige plattegrond online geplaatst waarbij alle hotspots van de stad te vinden zijn: http://www.plan-nice.org/ De officiële site van het Office de Tourisme is http://www.nicetourisme.com/ Rechtsbovenin kan de site ook in het Engels, Italiaans of Duits gezet worden. Wanneer je een Franse tekst tegenkomt over Nice en deze niet begrijpt, kan je deze laten vertalen door http://nl.babelfish.yahoo.com/ . Het adres van het tourismebureau in Nice is Promenade des Anglais 5.

Toon als lijst