Weer Nice

Meer over Weer Nice

Nice ligt in Zuid-Frankrijk aan de Middellandse zee en dat betekent dat het weer het hele jaar prachtig is. Grijze luchten zoals in het herfstige Nederland kent de stad nauwelijks. Het wordt in de winter wat koeler, soms zelfs rond het nulpunt. Maar zo ijzig koud als Nederland in de winter is, wordt Nice nooit. De zomers zijn heet, maar met een aangename zeebries. Nice heeft het ideale weer voor een geslaagde stedentrip, het hele jaar rond. Een goed overzicht van het weer is te vinden op: http://www.klimaatinfo.nl/frankrijk/nice.htm

Zomer

De zomers van Nice zijn erg warm. Het is elke dag boven de 25 graden en gedurende drie maanden regent het nauwelijks. De nachten zijn warm, maar door de verkoeling van de zee toch aangenaam. De meeste Fransen nemen een siësta, omdat het ’s middags wel erg warm wordt. Een goed moment om bruin te worden op het strand. Boek in de zomer wel een kamer met airconditioning, dat maakt slapen een stuk aangenamer.

Herfst

De herfst zoals we die in Nederland kennen begint in het zuiden van Frankrijk pas rond november. Tot die tijd is het vaak nog rond de 20 graden. Het regent nauwelijks. De dagen zijn wel korter en echt bruin worden zit er niet meer in. Maar het is nog steeds aangenaam flaneren op de boulevard. Vooral voor mensen die last hebben van een aankomende winterdip is de zon in het zuiden erg opbeurend.

Winter

Het voordeel van de winter in Nice, is dat het misschien wel koud wordt, maar dan wel met een zon die schijnt. In Nederland zijn de luchten vaak grijs en grauw, maar in Nice is de hemel strakblauw met een vrolijke zon. Ook vriest het er praktisch nooit en valt er geen sneeuw. Helaas heeft Nice wel af en toe last van de Mistral, een venijnig koude bergwind die de gevoelstemperatuur laat zakken tot het nulpunt. Gelukkig duurt die wind vaak maar drie dagen, dus veel last heb je er niet van. Check voor de zekerheid het weerbericht voordat je de stedentrip boekt.

Lente

Het touristenseizoen (op campings) begint al in maart/april. Want vanaf begin april wandel je buiten zonder jas rond. Het weer schommelt tussen de 15 en 20 graden. Er is af en toe een lentebui, maar echt koud is het niet.