Wijnbarren Nice

Meer over Wijnbarren Nice

Wie naar Frankrijk op stedentrip gaat, moet natuurlijk een lekker glas wijn proberen. In Nice zijn verschillende wijnbarren te vinden, vaak gespecialiseerd in de Provençaalse wijnen. In veel barren krijg je tapas, kaas of een gehele lunch bij de wijn.

La Part des Anges

De beste wijnen uit frankrijk worden hier aangeboden. Ze worden niet met een blokje kaas geproefd, maar met zelfgemaakte tapas.
Adres: Rue Gubernatis 17

Caves Bianchi

Caves Bianchi is een van de oudste wijnhuizen van Nice. Sinds 1860 verkopen ze hoog gekwalificeerde wijnen en likeuren.
Adres: Rue de la Terrasse 7

Caves Caprioglio

De eigenaar van de Caves Caprioglio staat bekend als een van de beste wijnkenners uit de regio. De wijnen zijn klassiek en vrij prijzig.
Adres: Rue de la Préfecture 16

Cave de la Tour

Deze wijnkelder is gespecialiseerd in lokale wijnen. Onder andere Bellet, Villars, Saint Jeannet, Lérins en Saint Paul worden hier verkocht. De wijnbar is opgericht in 1947 en nog steeds in handen van dezelfde familie. Vooral rond lunchtijd is de bar populair voor zijn locale specialiteiten.
Adres: Rue de la Tour 3

La cave D’origine

Deze wijnbar noemt zich een ‘eetkelder’. De inrichting is als een industriële werkplaats, met schappen vol wijn en etenswaren, zoals Bedot Kaas. De kelder is tevens een restaurant. Op het avondmenu staan Italiaans/Provençaalse klassiekers. Bij het gerecht worden twaalf wijnen geschonken.
Adres: Rue Dalpozzo 3

Le Wine Notes

Deze restaurant/wijnbar is ingedeeld in kleine vertrekken. Men luistert naar oude Amerikaanse klassiekers, onder het genot van een goed glas wijn.
Adres: Rue Sainte Réparate 6

Le Vin/Vin

Deze pub/wijnbar biedt naast wijn, ook zelfgemaakte specialiteiten aan. Zo hebben ze zelfgemaakte foie gras op het menu en ook een lekker blokje kaas is aan te raden.
Adres: Rue Biscarra 18bis