Uitgaan Nice

Meer over Uitgaan Nice

Door het aangename weer in Nice is het aangenaam vertoeven op de terrasjes aan de boulevard en in het oude centrum. Het uitgaansleven is iets anders georganiseerd dan in Nederland. Zo zijn de meeste barren maar tot 1 uur ‘s nachts open. Er zijn weinig discotheken en bij een discotheek moet u diep in de buidel kijken. De entree is vaak rond de vijftien euro, dan wel inclusief een welkomstdrankje. En vervolgens kosten de drankjes tussen de 7 en 15 euro. Fransen kopen vaak een fles sterke drank. Je krijgt dan een fles drank op een tafeltje, met twee frisdranken om het mee te mixen en een aantal glazen. Een fles kost tussen de 75 en 150 euro.

Gezellig in de oude stad

De gezelligste barretjes bevinden zich in de oude stad. Zo ook de lounge/jazzbar L’effervescence. Er hangt een relaxte sfeer en na een diner kun je hier lekker uitbuiken voordat de nacht begint. Adres: Rue de la Loge 10. www.leffervescence-nice.com

Novabar

Novabar is in een korte tijd uitgegroeid tot de hipste bar van Nice. Misschien ligt dat aan de ideale locatie namelijk midden in de wijk van de oude haven. Of aan het decor dat iedere maand vernieuwd wordt. Naast drank serveren ze ook fingerfood, kleine hapjes om je vingers bij af te likken. Adres: 26 Quoi Lunel.

Bar Les Marches

Deze bar kent twee verdiepingen met ieder een eigen sfeer. Een chill-outruimte op de eerste verdieping. Hier weerspiegelt de sfeer van 1001-nacht met diepe sofa’s en Marokkaanse lampen. Op de begane grond is gekozen voor een moderne arty popsfeer. Grijs, wit en strakke lijnen voeren de boventoon. Er worden hier ‘fusion’ tapas geserveerd. Dat zijn Spaanse hapjes die op een vernieuwende manier worden bereid.
Adres: descente du Marché

Discotheek High Club – Studio 47.

Aan de Promenade des Anglais bevindt zich discotheek High. Een ambitieuze club met foto-exposities, fingerfood (kleine dure hapjes), een wifi-zone en lunch die pas om drie uur ’s middags begint. ’s Avonds bestaat de club uit twee ruimtes (plus een Vip-ruimte natuurlijk). The High richt zich op twintigers, met trendy dj’s zoals Eric Pridz en Mickaël Canitrot. In Studio 47 dansen de dertig plussers.
Adres: 45 Promenade des Anglais. www.highclub.fr

Le Liqwid

Deze uitgaansplek heeft een combinatie van avondvermaak. Er is een loungebar, een wereldrestaurant, een bar en een discotheek met dj’s. Voor ieder wat wils in deze trendy plek.
Adres: Rue Alexandre Mari 11.