Reisgidsen Nice

Meer over Reisgidsen Nice

Een reisgids is enorm handig tijdens een stedentrip. Op die manier heb je altijd de beste restaurants, hotels en bezienswaardigheden bij de hand. Vaak zit er ook een kaart van de binnenstad bij. Je wil natuurlijk niet de hele dag je laptop met je meetillen, dus dan is een pocket reisgids erg praktisch.

Online een gids kopen bij De Zwerver

Website www.dezwerver.nl is gespecialiseerd in reisboeken. Ze bieden specifieke gidsen over Nice aan, zoals de Kompass wandelgids. Praktisch als je van plan bent de stedentrip sportief in te richten. Maar ook een wegenkaart van de regio is hier te koop, wanneer je met de auto naar het zuiden van Frankrijk rijdt. Verder biedt de site natuurgidsen, reisverhalen, woordenboeken en een heel scala van handige reisboeken aan. Het makkelijkste is zoeken op de regio Côte d’Azur of Mediterranee, dit levert meer boeken op dan alleen zoekterm Nice.

Bol.com

Het voordeel van Bol.com is dat ze veel tweedehandsboeken aanbieden. Het aanbod reisgidsen is enorm. Helaas bestaan er niet zo veel reisgidsen die specifiek over Nice gaan. Beter is te zoeken op Côte d’Azur. Vooral de Marco Polo reisgids staat er om bekend goede tips te leveren. Bovendien kost deze gids op Bol.com tweedehands maar 3 euro. Wie met de auto reist heeft veel aan de ANWB Goud Provence Côte d’Azur. Met uitgebreide wegenkaarten en tips in de regio. Helaas is deze gids wel wat dik, 372 pagina’s, dus niet makkelijk onder de arm mee te nemen. Echt een gids om in de auto te laten liggen.

Informatie ter plekke

Wie eenmaal in Nice is aangekomen, kan altijd even langs gaan bij het tourismebureau. Zij hebben de actuele agenda op cultureel gebied en specifieke tips&trics voor een geslaagde stedentrip. Op de website zijn Franse en Engelse gidsen gratis te downloaden en te bestellen:
Le Guide Pratique (Practical guide);
Le Guide des Hôtels de Nice (Hotel guide);
Le Guide des Restaurants de Nice (Restaurant guide);
Le Guide des Locations de Vacances de Nice (Guide to holiday rentals in Nice).
Adres: Promenade des Anglais 5. www.nicetourisme.com www.nicecarnaval.com voor meer informatie over het Carnaval.

Gids aanschaffen

Bij veel organisaties krijgt u bij uw reis een gratis reisgids, informeer ernaar bij de website/het reisbureau waar u boekt. Ook zijn er gratis reisgidsen te downloaden via de sites van sommige vliegmaatschappijen. Let erop dat een gids die je koopt niet te veel pagina’s bevat. Hoe meer pagina’s, des te zwaarder en groter de gids en dat past niet makkelijk in een tas tijdens het citytrippen. Een gids kost maximaal 30 euro. Een nieuw exemplaar is meestal rond de 20 euro, een tweedehands rond de 10 euro. Koop echter niet een te oud exemplaar. De meeste informatie is dan verouderd.