Treinreis Nice

Meer over Treinreis Nice

Lastminute

Vier maanden van tevoren je TGV-ticket boeken is over het algemeen het goedkoopste. Maar wie op een spontane stedentrip gaat, kan ook kijken op www.nshispeed.nl onder het kopje ‘Zoek en Boek reis’ en vervolgens ‘Lastminutes’. Elke dinsdag staan de lastminutes online, die tot 50% korting geven. De tickets zijn voornamelijk voor de treinen naar Brussel en Parijs, waar TGV’s naar Nice gaan. De trein vanuit Parijs naar Nice is niet online te boeken, maar wel via de internationale kantoren van de NS, onder andere op Amsterdam en Utrecht centraal. Er is ook een ticketlijn 0900 - 9296/keuze 5 (0,35 euro per minuut).

Naar Brussel

Vanuit Rotterdam rijdt er een internationale trein naar Brussel-Zuid. De trein doet er 1uur50 over en rijdt elk uur, ook ’s nachts. De Thalys doet er 1uur40 over. De Thalys is een stuk duurder, maar wel betrouwbaarder. De internationale trein heeft nog wel eens vertraging. Via www.nshispeed.nl zijn de goedkoopste tarieven te vinden.

Jongeren en Studenten

Met een OV-jaarkaart kun je gratis met de internationale trein tot aan de Belgische grens rijden. Vervolgens heb je recht op 25 % korting, dus tot aan Brussel-Zuid waar je de TGV pakt. Roosendaal – Brussel-Zuid kost ongeveer tien euro. Voor jongeren tot 26 jaar zijn er speciale jongerentickets in de TGV, maar deze zijn vaak wel snel uitverkocht. Het vreemde is dat voor de terugreis de Tweedeklas jongerentickets bijna altijd zijn uitverkocht. Voor de Eersteklas vaak nog niet. Het is voor de terugweg dus vaak goedkoper een jongerenticket eersteklas te kopen, dan een normaal ticket tweedeklas.

NShispeed

Via de website www.nshispeed.nl zijn gemakkelijk tickets te zoeken naar Nice. Maar wie op zoek is naar een goedkoop ticket kan beter naar een kantoor van de NS. De wachtrij is vaak lang (in Utrecht soms tot een uur), maar de service is perfect. Zo zoeken ze de goedkoopste reis op de goedkoopste datum voor je uit. Vroegboeken levert korting op, de tickets zijn maximaal vier maanden van tevoren verkrijgbaar. Vanuit Brussel-Zuid gaat er ‘s ochtends twee keer per dag een TGV naar Nice.