Weekendje Nice

(2)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Best Western New York

Best Western New York is een driesterrenhotel in het hart van Nice. Dit charmante hotel heeft een prachtige locatie dichtbij het ‘Place Masséna’, de beroemde ‘Promenade ...

Vanaf € 47,- Alleen hotel

Comte De Nice

goed hotel, rustig gelegen op ca. 250 m. van het station en ca. 1500 m. van Vieux Nice. Er is een gezellige markt op enkele minuten lopen van het hotel.

Vanaf € 39,- Alleen hotel
  • 1

Meer over Weekendje Nice

Wie een weekend op stedentrip naar Nice gaat, wil natuurlijk wel wat zien van de stad. Hier een aantal tips, zodat je met mooie foto’s en herinneringen naar huis gaat.

Cathedrale Ste. Reparate

Deze 18e eeuwse kathedraal is de beroemdste en mooiste van Nice. De Kathedraal werd gebouwd voor Sainte Réparate, de patroonheilige van de stad. Ze werd in het jaar 250 onthoofd in Palestina, vanwege haar christelijke geloof, maar haar geest ontsnapte aan haar lichaam in de vorm van een duif. Haar vijftienjarig maagdelijk lichaam werd in een bloemenboot getrokken door engelen naar Nice gevaren. De baai van Nice heet daarom ook Baie des Anges – Baai van de Engelen. In de kerk worden klassieke concerten gegeven en er zijn drie enorme orgels waar bij speciale missen op gespeeld wordt. De ontwerpers van de kathedraal werden geïnspireerd door de Sainte Susanne in Rome.

Palais de Lascaris

Deze adellijke woning weerspiegelt de barokke stijl van de 18de eeuw tijd. De trap in het huis is versierd met schilderijen uit de 17de eeuw, terwijl de muren schilderijen uit de 18de eeuw bevatten. In de grote balzalen zijn wandtapijten en gigantische plafondschilderijen. Het huis herbergt een museum en is een erkend monument.

Strand

Nice ligt aan de Middellandse zee en heeft een prachtig zandstrand. Vooral in de zomer is het heerlijk om even een frisse duik te nemen in de zee. De boulevard naast het strand is bovendien erg levendig vol marktkraampjes en flanerende touristen.

Bloemenmarkt

De bloemenmarkt is een van de grootste in het zuiden van Frankrijk. Bloemen worden in Frankrijk niet zo snel op de markt verkocht, ze zijn bijna een luxe product in het zuiden van Frankrijk. Door de hitte en droogte groeien bloemen alleen in kassen. Hierdoor zijn ze een schaars product. Maar naast de bloemen die wij kennen, zijn er ook veel woestijn en tropische variaties te vinden. Het ruikt er in ieder geval heerlijk.

La vieille ville

De oude binnenstad van Nice is een architectonisch bolwerk. Vooral de vele barokke kerken maken dat het oude centrum een karakteristiek uiterlijk heeft. Een groot deel van de stad is alleen voor voetgangers toegankelijk. Geen last van auto’s, trams of fietsers terwijl u geniet van de oude gebouwen.

Toon als lijst