Hotels New York

(13)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Comfort Inn Manhattan

Dit verzorgd ingerichte hotel Comfort Inn Manhattan ligt aan 35th Street in het centrum van Manhattan. Bezienswaardigheden als Empire State Building, Madison ...

Vanaf € 205,- Alleen hotel

Tribeca Grand Hotel

Tribeca Grand Hotel biedt een mix van strak design met klassieke lijnen. Het hotel biedt moderne kamers en een stijlvol restaurant in de populaire wijk TriBeCa ...

Vanaf € 257,- Alleen hotel

King & Grove New York

Het  moderne maar zeer stijlvol ingerichte hotel King & Grove New York, voorheen hotel Lola, in de levendige wijk Murray Hill is een trendy stadsaccommodatie ...

Vanaf € 223,- Alleen hotel

Wellington Hotel

Dit typische New York hotel ligt zeer centraal tussen Central Park en Times Square. Dè ideale plek om de sensatie van Manhattan te beleven!

Vanaf € 154,- Alleen hotel

Gershwin

Kunst en design hotel met een zeer centrale ligging bij 5th Avenue. Laat u verrassen door de bijzondere ambiance en artistieke sfeer van dit hippe hotel!

Vanaf € 180,- Alleen hotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • »

Meer over Hotels New York

Voor het vinden van een hotel zijn er in New York City ontelbare mogelijkheden. Belangrijk hierbij is dat men van te voren nadenkt over de prijs en het stadsdeel waar het hotel moet liggen.

Families kiezen vaak de Upper East en West Sides. Zakenlui en liefhebbers van het theater kiezen voor het centrum. Downtown is de plaats voor de jongelui en trendsetters. Wil men een goedkoop verblijf zijn er verschillende mogelijkheden voor goedkope overnachtingen verspreid over de stad.

Tip! Boek voordelige hotels via:
- Booking.com
- Gasamen
- Arke
- Ebookers
- Vannood

Manhattan is het favoriete gebied van toeristen omdat het centraal ligt en de meeste en populairste toeristische attracties binnen bereik zijn. Om een indicatie te krijgen van de prijzen hebben we voor het centrumgebied Manhattan een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet.

Manhattan, wereldberoemd vanwege de wolkenkrabbers en Central Park. Dit is tevens het financiële centrum. Kantoren van internationale organisaties, musea, en het Broadway-Theathergebied zijn hier te vinden.

Manhattan is grofweg verdeeld in Lower, Midtown en Upper Manhattan. Upper Manhattan bestaat uit de Upper East en Upper West Side, hiertussen ligt Central Park. Harlem is het noordelijkste gedeelte van Manhattan.

Het eiland Manhattan is het centrum van New York en door bruggen en tunnels verbonden met Brooklyn, Queens en the Bronx. Manhattan bestaat uit de volgende stadsdelen: China Town, Greenwich Village, Little Italy, Soho (afkorting van South of Houston Street) en Tribeca (afkorting van Triangle below Canal Street).

Prijsindicatie van 3*-hotels in verschillende gebieden van Manhattan

Lower Manhattan

Downtown-Tribeca-Chinatown
The Wall Street Inn v.a. 271 € per kamer per nacht

Soho
Hotel Azure v.a. 226 € per kamer per nacht

Greenwich Village
Hotel Washington Square v.a. 189 € per kamer per nacht

Midtown

Midtown East
Holiday Inn Express New York City Fifth Avenue v.a. 202 € per kamer per nacht

Midtown West-Theather District
The New Yorker Ramada Inn & Plaza v.a. 198 € per kamer per nacht

Upper Manhattan

Upper East Side
De Upper East Side is de meest exclusieve wijk van Manhattan Hotel the Marmara Manhattan v.a. 274 € per kamer per nacht, let wel 4* hotel

Upper West Side
Hotel Park 79 v.a. 102 € per kamer per nacht

Vaak is het goedkoper een stedentrip naar New York te boeken, hierbij zijn vlucht en accommodatie inbegrepen. Enkele Nederlandse aanbieders van stedentrips zijn: - De Jong Intra - Cheaptickets.nl - Expedia - Stedentrips New York - Bex reizen

De prijs van het hotel is afhankelijk van locatie, kwaliteit en het inbegrepen zijn van maaltijden. Verder kan men bij speciale wensen kiezen uit o.a. boetiekhotels, designhotels, fitness hotels, gratis ontbijthotels en diervriendelijke hotels.

Bekende hotels New York

In New York staan 2 wereldberoemde hotels, het Waldorf-Astoria en de New York Plaza.

Waldorf-Astoria

Het bekendste hotel in New York is ongetwijfeld het luxueuze Waldorf-Astoria Hotel. Het in Art Deco stijl uitgevoerde hotel bevindt zich in Manhattan op 301 Park Avenue. Het bestaat uit 47 verdiepingen en is 191 meter hoog.

Het moderne hotel heeft verschillende Amerikaanse en Europese restaurants, enkele boetieks en een schoonheidssalon. Via een eigen treinplatform is het hotel te bereiken.

Het Waldorf-Astoria hotel is naast de uitstekende kwaliteit ook bekend vanwege beroemde voormalige gasten en belangrijke gebeurtenissen die er hebben plaatsgevonden.

Bekende gasten van het hotel waren o.a: - President Herbert Hoover - Generaal Douglas MacArthur - Uitvinder Nikola Tesla. - Gangsters: Frank Costello, Benjamin “Bugsy”Siegel, Charles “Lucky” Luciano - Cole Porter en Linda Lee Thomas - Marilyn Monroe

Het Waldorf-Astoria hotel is verder bekend vanwege de wereldberoemde waldorf salade van appel, noten, selderij en mayonaise, welke voor het eerst in 1896 in dit hotel werd bereid.

Verder is het hotel gebruikt als locatie voor diverse films, waaronder: - The Out-of-Towners uit 1970 met Jack Lemmon en Sandy Dennis - Coming to America uit 1988 met Eddy Murphy en James Earl Jones - Scent of a Woman uit 1992 met Al Pacino en Chris O’Donnel - Serendipity uit 2001 - Maid in Manhattan uit 2002 - The Pink Panther uit 2006 met Beyoncé Knowles

New York Plaza

Het hotel New York Plaza bestaat sinds 1907. Het hotel is volledig gerenoveerd en gemoderniseerd en bestaat uit 19 verdiepingen. Het luxueuze hotel is gelegen aan de Grand Army Plaza, Central Park Zuid en Fifth Avenue.

Het New York Plaza heeft een uitstekende locatie en is naast de kwaliteit, bekend vanwege bekende gasten en als filmlocatie.

Samen met het Waldorf-Astoria hotel heeft het New York Plaza hotel de status van historisch monument.

Bekende gasten van het hotel o.a.: - Eartha Kitt en Peggy Lee - The Beatles - Truman Capote

Bekend als locatie uit o.a. de volgende films: - Funny Girl uit 1968 - Cotton Club uit 1984 - Brewster’s Millions uit 1985 - Crocodile Dundee 1 en 2 - Home Alone 2 uit 1992

Toon op kaart
Toon als lijst