Shoppen New York

Meer over Shoppen New York

Er zijn enorm veel winkels in New York, de meeste bevinden zich in het centrum. Vooral op het gebied van mode kun je er alles vinden.

De openingstijden van de winkels verschillen van buurt tot buurt. In het zakelijke gebied gaan ze al om 8 uur ’s ochtends open, terwijl de winkels in Soho of East Village vaak pas om 11 uur opengaan. In het centrum openen de winkels rond 9 uur hun deuren. De meeste winkels blijven open tot 7 uur ’s avonds, maar soms ook later. Op zaterdag is het meestal erg druk in de winkels. Ook op zondag zijn vooral de grotere winkels open.

De prijzen in de winkels zijn exclusief ‘sales tax’ (reken op ongeveer 10%, afhankelijk van product of dienst).

Naast de supermarkten, markten en boetieks zijn er de volgende winkels aanwezig:

-Warenhuizen waaronder Bloomingdale’s, Macy’s,
-Winkelcentra waaronder Trump Tower en Manhattan Mall
-Winkels voor onder andere: kleding, accessoires, schoenen, parfum, huishoudelijke artikelen, woninginrichting, boeken, muziek, delicatessen, antiek, kinderen.

De meest bekende winkelstraten in New York zijn:

-Fifth Avenue
-Broadway
-57th en 34th Street
-Madison Avenue

Warenhuizen

Bloomingdale’s

Een bezoek aan New York is niet compleet zonder een bezoek aan Bloomingdale`s. Hier vindt men echt alles. Het assortiment is modern, gericht op een modieuze levenstijl, de kwaliteit is uitstekend en betaalbaar. Vooral vrouwen kunnen hier hun hartje ophalen. Het warenhuis is tevens open op zondag. Bloomingdale’s is gelegen tussen Lexington en 3rd Avenue en bereikbaar met de metro Lexington Avenue.

Macy’s

Macy`s is het grootste warenhuis ter wereld. Naast het warenhuisgedeelte is er een apotheek, postkantoor, kapper, reisbureau en verschillende restaurants. Naast het gebruikelijke warenhuisassortiment kan men hier ook antieke meubelen en designerkleding kopen. Ook Macy’s is op zondag open, bevindt zich op 151, West 34th Street, bereikbaar met de metro 6th Avenue.

Winkelcentra

Trump Tower
In dit luxueuze gebouw bevinden zich in het atrium 5 verdiepingen met de meest exclusieve winkels ter wereld. Trump Tower is gevestigd op 725, Fifth Avenue bij 56th Street.

Manhattan Mall
De schitterende warenhuis, onder moderne architectuur, is een plaatje. Binnen het gebouw bevinden zich glazen liften. Manhattan Mall concurreert met Macy’s, dat maar even verderop gelegen is. Manhattan Mall ligt op 899, 6th Avenue, bereikbaar met de metro 6th Avenue.

Je kunt eindeloos shoppen in New York, het probleem is waar kun je wat vinden?

Eén van de bekendste en tevens duurste winkelstraten is Fifth Avenue. Goedkoper zijn de winkelstraten 57th Street, 34th Street en Madison Avenue.

Greenwich Village is de plek voor iedereen die op zoek is naar originele spulletjes. Je vindt hier geen grote warenhuizen maar boekenwinkels, muziekwinkels, antiekwinkel en winkels met handgemaakte artikelen. Hier zijn de souvenirs voor de thuisblijvers te vinden. In deze buurt bevinden zich ook de tattoo- en piecingshops .

South Street Seaport beschikt over meer dan 100 winkels. Hier kunt u ook genieten van een prachtig uitzicht over scheepvaart en de Brooklyn Bridge.

Een winkelbuurt die bij velen bekend zal zijn, is het trendy en hippe Soho, met zijn boetiekjes, schoenenwinkels, schoonheidssalons en designershops.

Voor muziek- en platenzaken, winkeltjes in tweedehands spullen en designboetieks, kun je terecht in East Village en The Lower East Side.

Aziatische produkten en voorwerpen vindt men het meest in Chinatown.

In het weekend vindt je op Sixth Avenue de befaamde vlooienmarkt, de Annex Flea Market, die de hele dag open is. Leuke vlooienmarktjes zijn echter ook elders in de stad te vinden.

Het moge duidelijk zijn dat men in New York zowat alles kan kopen, maar het is de stad bij uitstek om kleding (en accessoires) en leuk antiek te kopen.

Kleding

In New York vindt je alle soorten mode, kleding en accessoires die men zich maar kan wensen. Van eenvoudige kleding tot Haute Couture, alles is hier te vinden. Kleding van alle exclusieve merken en bekende ontwerpers zijn te koop. Shoppen in New York is voor de meeste vrouwen een hemelse ervaring maar zelfs mannen die niet graag winkelen zullen het shoppen in Manhattan bijzonder vinden. Het aanbod van mooie en vooral ook praktische kleren is reusachtig.

Antiek

Indien je op zoek bent naar Antiek is New York de stad om het te vinden. Overal zitten antiekwinkeltjes. Hieronder staat per stadsdeel waar je welk antiek kunt kopen:
- Garment district, Clelsea, Gramery, Murray Hill
Vele verschillende antieke spullen zijn hier te koop, maar staat vooral bekend om de antieke boekencollectie.
- Midtown
Hier bevindt zich een grote antiekhal waar meer dan 60 antiekwinkels gevestigd zijn.
- Soho, Little Italy. Lower East Side, Chinatown
Ben je op zoek naar een jukebox, muurversiering of oud reclamebord, moet je hier zijn.
- Upper East Side
Tussen First en Second Avenue, aan 60th Street zijn meerdere winkels met antiek uit Europa en Afrika. Vooral een groot assortiment aan oude meubels zijn hier verkrijgbaar.