Plattegrond New York

Meer over Plattegrond New York

Inleiding

New York is ingedeeld in 5 districten, boroughs genoemd: The Bronx, Queens, Brooklyn (Kings County), Manhattan (New York County) en Staten Island.

Queens

In Queens bevinden zich de twee grootste luchthavens, LaGuardia Airport en John F. Kennedy International Airport (JFK).

Brooklyn

Bekend vanwege de grote sociale, etnische en culturele verscheidenheid. Tevens populair vanwege de kunststromingen, diversiteit van wijken, en opvallende architectuur. Brooklyn heeft veel stranden en hier vindt u het bekende Coney Island pretpark.

Manhattan

Wereldberoemd vanwege de wolkenkrabbers en Central Park. Dit is tevens het financiële centrum. Kantoren van internationale organisaties, musea, en het Broadway-Theatergebied zijn hier te vinden.

Manhattan is grofweg verdeeld in Lower, Midtown en Upper Manhattan. Upper Manhattan bestaat uit de Upper East en Upper West Side, hiertussen ligt Central Park. Harlem is het noordelijkste gedeelte van Manhattan.

Het eiland Manhattan is het centrum van New York en door bruggen en tunnels verbonden met Brooklyn, Queens en the Bronx. Bekende wijken in Manhattan zijn: China Town, Greenwich Village, Little Italy, Soho (afkorting van South of Houston Street) en Tribeca (afkorting van Triangle below Canal Street). Overige wijken zijn Five Points, Hell´s Kitchen, Marble Hill, Meatpacking District en Murray Hill.

Staten Island

Staten Island is met Brooklyn verbonden per brug en met Manhattan door de gratis Staten Island Ferry, een bekende toeristische attractie. Hier kunt u ongestoord wandelen en van de natuur genieten.

The Bronx

Bekend als geboorteplaats van rap en hiphop, ook Yankee Stadium bevindt zich hier.