Uitgaan New York

Meer over Uitgaan New York

In New York “the City that never sleeps”, kan men zich eindeloos vermaken. Er zijn veel bars, cafés en nachtclubs. Er zijn ontelbare mogelijkheden voor bezoek aan cabaret, dans, opera, bioscoop of muziek. Het wereldberoemde Broadway is het hoofduitgaansgebied waar zich de musicaltheaters bevinden.

Ballet
New York is de wereldhoofdstad van de dans.

Bars en Cafés

Over het algemeen sluiten de meeste hotelbars voor 1 uur ‘s nachts. Wie wil doorzakken, kan het beste naar de Village gaan.

Bioscoop

Liefhebbers van de bioscoop kunnen in New York hun hartje ophalen. De tijdschriften New York en The New Yorker hebben een overzicht van de films die in de verschillende theaters worden getoond.

Concerten

Het aanbod aan concerten is groot. `Klassiekers` vormen het hoofdbestanddeel. Voor muziekvoorstellingen (ook opera en ballet) die niet zijn uitverkocht, kan men op dezelfde dag kaarten voor de halve prijs kopen in de kiosk van Bryant Park.

Discotheken

De betere discotheken in New York zijn clubs, die een eigen toegangsbeleid hebben. Dit zorgt vaak voor een lange rij wachtende bezoekers voor sommige discotheken.

Jazzcafés
De meeste jazzclubs bevinden zich in de Village. Sommige clubs verlangen een toegangsprijs of een minimale consumptie. Naast drankjes kan men er meestal ook simpele gerechten bestellen.

Musicals

Bij een musical denkt men direct aan Broadway. De meeste Broadway theaters liggen echter niet op Broadway zelf, maar ten Noorden van Times Square, tussen 8th Avenue en Broadway. Informatie over de musicals krijgt men bij het New York Theatre.

Opera
De New Yorkse operahuizen bevinden zich in het Lincoln Center.

Theater
Als theaterhoofdstad van Amerika, beschikt New York over 35 Broadwaytheaters (zijstraten van Broadway) en verschillende zogenoemde off-Broadway theaters. Broadway vertoont de kaskrakers en bekende stukken, de off-Broadway theaters tonen de nieuwe en vaak ook interessante stukken. Op de dag van de voorstelling (vanaf 11.00 uur) worden de kaarten van niet uitverkochte voorstellingen voor de halve prijs verkocht, in de kiosk aan de noordkant van Times Square, 47 th Street.

New York is beroemd om zijn jazzclubs, en beschikt over ontelbare bars en clubs/disco’s. Er is voor ieder wat wils. Hieronder zijn een aantal uitgaansgelegenheden geselecteerd.

Caf├ęs

The Campbell Apartment
In Grand Central ligt het voormalige kantoor van de tycoon John Campbell. Het luxueuze interieur is gerenoveerd maar men proeft de decadentie van de jaren 20. Glas-in-loodramen, een balkenplafond en de open haard, maken deze plek tot een unieke plek om iets te gaan drinken. The Campbell apartment bevindt zich in the Grand Central Terminal en is bereikbaar met de metro naar Grand Central.

Enoteca I Trulli
In deze Italiaanse wijnbar kan men kiezen uit meer dan 40 Italiaanse wijnen en er worden hapjes geserveerd. Bereikbaar via metro 28th Street.

230 Fifth
Vanaf deze bar op het dak heeft men een geweldig uitzicht over Manhattan en het Empire State building. Er is ook een grote loungebar. Bereikbaar met metro 28th Street en Broadway.

McSorley’s Old Ale House
In East Village ligt deze oudste bar van de stad. Men serveert hier alleen eigen bieren. Op de vloeren ligt zaagsel en aan de muren hangen oude foto’s. Bereikbaar met de metro Astor Place of 8th Street.

Clubs

APT
Deze drukke bar ligt in het Meatpacking District. Er wordt house en undergroundmuziek gedraaid. Voor dansen of om te loungen kan men hier terecht. Bereikbaar met metro 14th Street.

Baraza
Deze bar is wat achteraf gelegen in East Village en de nadruk ligt hier op Latijns-Amerikaanse muziek, salsa, R&B en trip-hop. Voor exotische drankjes en cocktails kan men hier terecht.. Bereikbaar met metro Lower East Side-2nd Avenue.

Cielo
In het Meatpacking District bevindt zich de dance en party bar Cielo. De Europese dj’s draaien housemuziek en er zijn zitplaatsen beschikbaar. Bereikbaar met metro 14th Street.

Sullivan Room
In deze dansclub in Greenwich Village draait men voornamelijk house en techno. Bereikbaar met metro 4th Street.

Entertainment

Barbès
Deze kleine bar in Brooklyn heeft een uitgebreid aanbod aan live optredens. Hier kan men muziek horen uit de hele wereld en afkomstig uit verschillende culturen. Beikbaar met metro 7th Avenue.

Blue Note Jazzclub
Deze jazzclub is ook in Greenwhich Village gelegen en staat bekend om live optredens door jazzlegendes zoals BB King, Dizzy Gillespie en Dave Brubeck. Iedere avond vinden er verschillende optredens plaats van diverse muzikanten. Bereikbaar met metro West 4th Street.

Brooklyn Academy of Music
In de oudste academie voor uitvoerende kunsten in de VS, wordt elke winter het Next Wave Festival gehouden, met experimentele uitvoerende kunst. Verder ook de plaats voor klassieke concerten, opera’s en dans- en toneeluitvoeringen. Bereikbaar met metro Atlantic Avenue of Pacific Street.

Comedy Cellar
In deze populaire Club in Greenwich Village, treden diverse stand-up comedians op. Vooral in het weekend kan het hier erg druk zijn. Bereikbaar met metro West 4th.

Metropolitan Opera House
Bekend als een van de beste operahuizen ter wereld. Hier treden onder andere Luciano Pavarotti en Placido Domingo op. Ook voor balletuitvoeringen kan men hier terecht. Bereikbaar met metro Lincoln Center.

Nuyorican Poet’s Cafe
Dit café in East village is een cultureel trefpunt voor hiphop, vernieuwend toneel en vooral de Slam-poetry Wedstrijden. Hierbij bestrijden dichters elkaar voor het publiek met hun poëzievoordrachten. Vooral op vrijdagavond is het er druk. Bereikbaar met metro Lower East Side-2nd Avenue.

Smalls Jazzbar
In deze Jazzbar in Greenwich Village treden elke avond verschillende bands op. Bereikbaar met metro West 4th Street-Washington Square.