Lastminute Maastricht

(13)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Van Der Valk Hotel Maastricht

Het hotel bevindt zich in de wijk van Maastricht, langs de A2. Het fitnesscentrum is opgezet in samenwerking met meervoudig Olympisch- en wereldkampioen wielrennen Leontien Zijlaard - van Moorsel.

Vanaf € 89,- Alleen hotel

Golden Tulip Apple Park Hotel Maastricht

Hotel Golden Tulip Apple Park is een comfortabel hotel met gunstige ligging nabij de snelweg en het centrum. Ligging: Direct naast de snelweg A2, op ca. 3500 meter van het centrum. Bushalte nabij het hotel. Faciliteiten: Receptie, lift, lounge, Dreamz restaurant & bar (bestaande uit een à la carte en buffetgedeelte) e...

Vanaf € 63,- Alleen hotel

Hip Hotel St. Martenslane

Dit unieke en jonge hotel in het centrum van Maastricht biedt ruime, trendy kamers met extra lange bedden en gratis WiFi. Het Hip Hotel St. Martenslane ligt op slechts 200 meter van het Centraal Station van Maastricht.

Vanaf € 58,- Alleen hotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »

Meer over Lastminute Maastricht

Wat is een lastminute reis?

Nederland heeft veel reisorganisaties. En al die reisorganisaties verkopen producten die met de vakantie te maken hebben. Dat kunnen ondermeer hotelkamers zijn, busreizen, autoreizen, vliegtickets, totaalpakketten en nog veel meer.

De organisaties kopen al deze producten in met de bedoeling om deze weer te verkopen. Het verschil tussen de verkoopprijs en de inkoopprijs is voor hen de winst. De vakantieproducten worden vooral ingekocht voor bepaalde periodes. Deze periodes zijn de voorjaarsvakantie, de zomervakantie, de herfstvakantie en de periode tussen Kerstmis en Oud en Nieuw. De meeste producten zullen dat ook wel worden verkocht maar het kan gebeuren dat een reisorganisatie met een restant blijft zitten. De redenen kunnen zijn dat een land, een stad of een regio minder populair bleek dan aangenomen. Dat kan door onder andere politieke redenen. Een andere reden is dat het economisch wat tegen kan zitten in ons land. De mensen besluiten dan in ons land hun welverdiende vakantie door te brengen.

Een reisorganisatie wil graag van de onverkochte producten af en doet de prijs van een vakantieproduct naar beneden. De redenatie is dat er dan maar minder op wordt verdiend maar dat het product wel wordt verkocht. Daar kan de consument zijn of haar voordeel mee doen. De prijs komt vaak op de helft van de standaardprijs maar wel met dezelfde kwaliteit. De prijs is dus het supergrote voordeel van een lastminute product. De meeste lastminute reizen worden aangeboden in het najaar.

Nog meer voordelen

-Hou je niet van overvolle stranden, dan is een lastminute wel geschikt voor jou. In het najaar zijn de meeste toeristen weer naar huis en je hebt dan plaats genoeg op het strand.
-Je houdt van musea en bezienswaardigheden bekijken. In het hoogseizoen is het natuurlijk erg druk en heb je minder gelegenheid om alles rustig te bestuderen. Dat bekijken kun je beter doen buiten het hoogseizoen.
-In de zomer kan het in een land, stad of streek erg warm worden. Hou je van minder warm weer, ook dan is een lastminute erg geschikt voor jou.

Ook zijn er nadelen

-Je bent jong. Je wilt op het strand gezien worden. Je wilt in de avond en nacht genieten in en van overvolle bars en discotheken. Dan is het hoogseizoen jouw periode. In het voor- en najaar zijn diverse gelegenheden nog niet eens open of zijn al gesloten. Een lastminute is dan niks voor jou.
-De keuze is natuurlijk beperkt. Er moet maar net een lastminute reis worden aangeboden waar je belangstelling naar uit gaat.
-Heb je een fijne lastminute vakantie gevonden, dan moet je zeker weten dat je weg kunt in die periode. Heb je een partner die mee wil, dan moet ook die persoon weten of die vrij kan krijgen.
-Een lastminute vakantie voor gezinnen met schoolgaande kinderen is moeilijk aan te komen. Een gezin is in principe gebonden aan de schoolvakanties.

Lastminute reizen naar Maastricht

Er is een lastminute reis naar Maastricht met de bus. Je wilt vakkundige hulp hebben met het regelen. Dan kun je altijd een beroep doen op diverse reisorganisaties. Zo kun je hulp krijgen van www.dejongintra.nl. En die je graag wil helpen is www.gasamen.nl. Ook www.vertrekpunt.nl is er voor je evenals www.kras.nl. Een busreis naar Maastricht betekent een heerlijke en ontspannende reis. Je wórdt nu eens gereden in plaats van dat je zelf achter het stuur zit. Daardoor kun je tijdens je reis genieten van een kop koffie terwijl je de krant doorbladert. In de stad aangekomen ben je nog net zo fris als op het moment van wegrijden vanuit je woonplaats.

Een heerlijk alternatief is een lastminute reis met de auto. Jij gaat op weg naar Maastricht wanneer het jou uitkomt. Je kunt over de autosnelwegen rijden en je kunt binnendoor rijden. De eerste keuze zal je snel naar de Limburgse hoofdstad brengen. De tweede keuze zal meer tijd in beslag nemen maar je ziet wel veel meer onderweg. In de stad heb je voordeel met de auto. Je hoeft geen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Niet alleen Maastricht is prachtig maar ook buiten de stad is veel te zien en veel om uitgebreid van te genieten. Ook voor deze lastminute met de auto zijn er reisaanbieders die je overal mee willen helpen. Dat zijn ondermeer www.arke.nl en www.kras.nl.

Een lastminute reis met de trein is top. Je kunt gebruik maken van de Intercity. Dan ben je snel op het Centraal Station van Maastricht. Je kunt ook gebruik maken van een stoptrein. Uiteraard zal het allemaal langer gaan duren. En je komt zeker mooie stations tegen. Met de trein reizen is erg ontspannend, het is een veilige manier van reizen en je komt bijna altijd aan in het centrum van de stad. Voor deskundige hulp moet je onder andere bij www.gasamen.nl zijn.

Het lijkt je wel wat zo`n lastminute reis. Hoe kom je nu te weten of er lastminute reizen zijn?

Ga eerst eens op de websites kijken van de reisaanbieders. Zo krijg je al een aardige indruk wat er wordt aangeboden. Vaak maken de aanbieders ook reclame via de radio en televisie. Hou ook de grotere dagbladen in de gaten want ook daar verschijnen met regelmaat hun advertenties.

En hoe gaat het boeken dan?

Het antwoord is: heel eenvoudig. Er is een erg groot aanbod van reisaanbieders. Ga maar eens naar de pagina `reisorganisaties`. Hier tref je een compleet overzicht aan. Je kunt nu alle informatie krijgen die je wilt en je kunt dan ook meteen boeken. Eenvoudiger kan niet! Een heerlijke tijd toegewenst in het Bourgondische Maastricht!

Toon op kaart
Toon als lijst