Shoppen Maastricht

Meer over Shoppen Maastricht

In 2004 won Maastricht nog de Telegraaf Publieksprijs als beste winkelstad van Nederland. Dat is natuurlijk niet voor niets. Maastricht heeft een sfeervolle binnenstad, met een rijke variatie aan winkels. Alleen al om in de stad te gaan shoppen zou je een stedentrip naar Maastricht boeken.

Winkelketens

Alle winkels zitten in Maastricht bij elkaar in de buurt. Je hoeft dus nooit ver te zoeken naar je favoriete winkel. De drukste winkelstraat is de Grote Straat. Hier vind je de grote, landelijk bekende winkelketens. Toch heb je in Maastricht niet het gevoel dat je in een kopie van de andere grote winkelstraten in Nederland loopt: Maastricht heeft als winkelstad een heel eigen karakter, omdat men hier het historische karakter van de panden waarin de winkels gevestigd zijn heeft weten te behouden.

Kleine winkeltjes

Als je op zoek bent naar aparte, trendy winkeltjes, dan moet je in de Kleine Straat en de zijstraatjes van die straat zijn. Hier vind je tal van leuke designerwinkeltjes en winkeltjes die het net even anders doen dan de rest. Als je niet wilt opgaan in de grijze massa, dan moet je hier zijn.

Exclusief winkelen

Vind je de P.C. Hooftstraat de beste winkelstraat van Amsterdam? Dan zul je het in de Stokstraat en de Wolfstraat in Maastricht ook best naar je zin hebben. Hier hebben verschillende exclusieve merken hun winkels, en hier worden regelmatig bekende Nederlanders gesignaleerd. Zelfs prinses Máxima schijnt hier een keer gezien te zijn.

Kunst en antiek

Als je op zoek bent naar kunst en antiek, dan kun je het beste naar Wijck gaan. Wijck is een van de oudste delen van Maastricht, en je vindt er verschillende leuke kunst-, antiek- en woonwinkels. Ook vind je hier juweliers en galeries. Wijck staat garant voor een gezellig middagje rondsnuffelen tussen kunst en antiek. Oók leuk als je eigenlijk helemaal niets nodig hebt.