Autohuur Maastricht

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Maastricht

Meer over Autohuur Maastricht

Als je een auto wilt huren in Maastricht, kun je terecht bij verschillende grote autoverhuurbedrijven. In sommige gevallen is het echter goedkoper om een auto te huren bij een van de kleinere autoverhuurbedrijven in de stad, of om je auto niet te huren in Maastricht zelf, maar in de directe omgeving van de stad.

Aanbieders

In Maastricht zitten verschillende grote autoverhuurbedrijven. Neem bijvoorbeeld Europcar (www.europcar.nl) of Sixt (www.sixt.nl). Dit zijn grote concerns, met vestigingen over de hele wereld. Het voordeel van deze bedrijven is dat je via de website snel en gemakkelijk een auto kunt boeken.

Een lokale aanbieder is Adrem Autoverhuur (www.adremlimburg.nl). Een voordeel van huren bij Adrem is dat je de brandstof gratis kunt krijgen. Lausberg Autoverhuur (043-3216163) en Feijts Autoverhuur (043-3259999) zijn andere kleine autoverhuurbedrijven in Maastricht. Zij hebben geen website en zijn alleen telefonisch te bereiken.

Andere aanbieders in de omgeving van Maastricht zijn onder andere AAB Altijd Auto Beschikbaar in Heerlen (045-5111974), Beursgens BV in Sittard (046-4515214) en Nebim Verhuur in Elsloo (046-4288700). Bedrijven in de omgeving kunnen soms een lagere prijs rekenen, of flexibeler zijn met bijvoorbeeld ophaal- en aflevertijden dan de grote, internationale autoverhuurconcerns.

Prijzen

De prijzen die autoverhuurbedrijven rekenen, kunnen nogal uiteenlopen. Bij Sixt huur je bijvoorbeeld een Fiat Bravo voor €120,00 per dag, terwijl je bij Adrem Autoverhuur voor een vergelijkbare auto slechts €47,00 per dag betaalt.

Het loont echter om de verschillende aanbiedingen goed met elkaar te vergelijken. Soms is de brandstof bij de prijs inbegrepen of juist niet en bij goedkope autoverhuurbedrijven moet je vaak nog extra betalen voor allerlei verzekeringen en belastingen.

Wil je een auto huren in Maastricht, vraag dan verschillende offertes op en lees de kleine lettertjes goed.

Minimumleeftijd

Veel autoverhuurbedrijven verhuren alleen auto’s aan bestuurders die 21 jaar of ouder zijn, of die al minstens twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Controleer of jij een auto kunt huren bij het autoverhuurbedrijf dat jij op het oog hebt voordat je een overeenkomst afsluit. Dat voorkomt teleurstellingen bij het ophalen van de auto.

Parkeren

In Maastricht zijn ongeveer 7000 parkeerplaatsen. Het Parkeerroute Informatie Systeem (PRIS) zorgt ervoor dat iedere bezoeker van Maastricht een vrije parkeerplek vindt.

Er zijn in Maastricht verschillende parkeergarages. Parkeren kost daar tussen de €1,00 en €2,00 per uur.

Op bepaalde dagen kun je in Maastricht gebruik maken van de Park & Ride. Je parkeert je auto bij het Maastrichts Expositie & Congres Centrum en gaat met de bus naar het centrum op en neer. Voor €5,00 parkeer je je auto en kun je met maximaal vijf personen met de bus.