Reisgidsen Maastricht

Meer over Reisgidsen Maastricht

Als je op zoek bent naar een reisgids over Maastricht, dan heb je voldoende keuze. Er is bijvoorbeeld een gids (van Marco Polo) die uitsluitend over Maastricht gaat, maar er zijn ook gidsen die niet alleen over Maastricht, maar ook over (Zuid-)Limburg in het algemeen gaan. Alle beschreven reisgidsen zijn te koop op www.bol.com en/of www.dezwerver.nl.

Marco Polo - Maastricht

Deze gids over Maastricht is een uitgave in de succesvolle reeks reisgidsen van Marco Polo. Het boek beschrijft de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad, de beste plek om te gaan winkelen en de leukste uitgaansgelegenheden. Je krijgt een aantal praktische tips, en er zitten kaarten van Maastricht en omgeving in de gids.

"Maastricht", Bartho Hendriksen, Marco Polo 2001.

Capitool - Maastricht en Zuid-Limburg (2003)

Met de gids over Maastricht en Zuid-Limburg heeft Capitool een reisgids uitgebracht die heel veel informatie biedt. Zo gaat het boek in op de geschiedenis, de cultuur en de flora en fauna van Zuid-Limburg, en worden niet alleen de verschillende buurten in Maastricht, maar ook de verschillende streken in Zuid-Limburg uitgebreid beschreven. De tekst is aangevuld met kleurrijke plaatjes en handige overzichtskaarten en plattegronden.

"Maastricht en Zuid-Limburg", Gerard M.L. Harmans, Capitool 2003.

Capitool - Maastricht en Zuid-Limburg (2008)

"Maastricht en Zuid-Limburg" van Capitool neemt de lezer mee op reis door een bijzonder stukje Nederland. De gids laat zien dat niet alleen de stad Maastricht, maar ook de omliggende gebieden het bezoeken waard zijn: de Zuid-Limburgse heuvels en dalen doen on-Nederlands aan en lenen zich uitstekend voor een wandeling of een fietstocht.

Deze reisgids geeft informatie over Maastricht en over Zuid-Limburg, wat betreft het landschap, de economische ontwikkeling, de geschiedenis en de cultuur van de streek. Er worden veel bezienswaardigheden beschreven, en er is een flink aantal foto’s in het boek opgenomen. Verder is het boek voorzien van handige kaartjes en een uitgebreid register.

"Maastricht en Zuid-Limburg", B. Hendriksen, Capitool 2008.

mo’media - 100% Maastricht

100% Maastricht is een uitgave in de uitermate succesvolle 100%-reeks van mo’media. Het gidsje loodst je in minder dan geen tijd langs de spannendste en meest trendy plekken in Maastricht. Lekker eten en drinken, gezellig winkelen en de leukste bezienswaardigheden: het komt allemaal aan bod in dit leuke (en goedkope) reisgidsje.

"100% Maastricht", J. Philippi, mo’media 2007.