Uitgaan Maastricht

Meer over Uitgaan Maastricht

Stappen in Maastricht, het is een must voor iedereen die een stedentrip naar Maastricht maakt. Het uitgaansleven van Maastricht draait om de typisch Limburgse gezelligheid, die je in elk restaurant en in elk café terugvindt.

Het Vrijthof

Het Vrijthof is het bruisende middelpunt van het Maastrichtse uitgaansleven. Hier vind je de populairste cafés van de stad, zoals La Cloche, Celebration, Aux Pays Bas Dinner and Lounge en Murphy’s. Overigens zijn ook het Bassin, het Onze-Lieve-Vrouweplein en het Sint Amorsplein leuke plekken om uit te gaan.

Eten in Maastricht

Geen stad in Nederland is zo bekend vanwege haar culinaire cultuur als Maastricht. Hier vind je altijd een lekker restaurantje, waar je de gerechten uit de streek of uit de Franse keuken kunt bestellen

Bar-Bistro Pieke Potloed

Bar-Bistro Pieke Potloed is een typisch Maastrichtse zaak in het hart van de stad. Het etablissement is vernoemd naar een karakter uit een poppenspel van de bekende Maastrichtse poppenspeler Pieke Dassen. Hier kun je proeven van het Bourgondische leven dat zo kenmerkend is voor Maastricht. Hier worden streekgerechten als ‘zoervleis’ en ‘knien in ’t zoer’ geserveerd. De sfeer is warm en gezellig, zoals het een typisch Maastrichts restaurant betaamt.

Bar-Bistro Pieke Potloed, Sporenstraat 5, Maastricht.

Soul In A Bowl

Soul In A Bowl is met recht een internationaal georiënteerd restaurant. De menukaart van Soul In A Bowl neemt je mee op een reis rond de wereld: er staan gerechten uit alle windstreken op. Wat denk je bijvoorbeeld van een Mexicaanse groentenwrap? Of van een Zuid-Franse vissoep? Bij het restaurant horen een cocktailbar en een Chesterfield lounge.

Soul In A Bowl, Helmstraat 8, Maastricht.

Cafés in Maastricht

Na een dagje winkelen toe aan een drankje en wat gezelligheid? In Maastricht vind je op elke straathoek een gezellig café.

Café In Den Ouden Vogelstruys

De Struys’ is een van de bekendste cafés van Maastricht. Op de plek waar je nu het café vindt, zou al in 1309 een horecagelegenheid gezeten hebben, die veel pelgrims aantrok, die naar Maastricht kwamen voor de relikwieën van Sint Servaas. Tegenwoordig is Café In Den Ouden Vogelstruys een gezellig Mestreechs café, waar je altijd terecht kunt voor een goed glas bier van de tap.

Café In Den Ouden Vogelstruys, Vrijthof 15, Maastricht.

Café De Belsj

Café De Belsj is een typisch Maastrichts bruin café. Het staat in het gezellige Jekerkwartier en is de ideale plaats om met een glas bier in de hand de dag te evalueren. Als je dat wilt, kun je hier ook een kleinigheid eten. In het weekend is er in dit café altijd livemuziek.

Café De Belsj, Vrijthof 100, Maastricht.

Discotheken in Maastricht

Als je graag tot in de late uurtjes doorgaat, zit je in Maastricht goed. Er zijn in de stad verschillende leuke, trendy discotheken, waar je je helemaal uit kunt leven.

De Kadans

De Kadans is een begrip in Maastricht. Overdag vind je in dit pand aan de Kesselskade een brasserie en restaurant. Echter: na het diner gaan de stoelen en de tafels in de brasserie aan de kant en kan er gedanst worden in de brasserie en in de swingkelder. In de Kadans wordt veel salsa en merengue gedraaid.

De Kadans, Kesselskade 62, Maastricht.

Independent Club Backstage

Independent Club Backstage is een eigenzinnige club, die concerten, thema-avonden, feesten, modeshows en tal van andere evenementen organiseert voor een jong, progressief en creatief publiek. De Backstage is een podium voor artiesten die uiteenlopende muziekstijlen vertegenwoordigen.

Independent Club Backstage, Tongerseweg 57, Maastricht.

Bioscopen in Maastricht

Een stedentrip in eigen land heeft een belangrijk voordeel. Je kunt ’s avonds naar de bioscoop, want de films zijn of in je eigen taal, of ondertiteld in het Nederlands. Zoals dat hoort bij een stad die bekend staat om het uitgaansleven, heeft Maastricht verschillende goede bioscopen.

Minerva (Wilhelminasingel 39, Maastricht) is een grote mainstream bioscoop, waar altijd de populaire, actuele films draaien. Je kunt hier zelfs kaartjes bestellen met Air Miles. Als je op zoek bent naar filmhuisfilms, dan kun je beter terecht bij Lumière Cinema (Bogaardenstraat 40b, Maastricht).

Theaters in Maastricht

De stad Maastricht heeft één theater, maar dat is dan ook meteen een heel leuk theater: het theater aan het Vrijthof.

Theater aan het Vrijthof

Het Theater aan het Vrijthof is hét theater van Maastricht. Het staat middenin het uitgaanscentrum van de stad en is een van de meest geliefde uitgaansgelegenheden in de stad. In het Theater aan het Vrijthof kun je terecht voor toneel, cabaret, opera, dans en nog veel meer. Ook zijn er regelmatig leuke jeugdvoorstellingen te zien.

Theater aan het Vrijthof, Vrijthof 47, Maastricht.