Vliegvelden Maastricht

Meer over Vliegvelden Maastricht

Maastricht Aachen Airport

Maastricht heeft een eigen vliegveld: Maastricht Aachen Airport. De luchthaven verheugt zich in een groeiende belangstelling en verwerkt ieder jaar meer vluchten. Er zijn lijndiensten tussen Maastricht Aachen Airport en verschillende vliegvelden in binnen- en buitenland. Transavia en Sky Airlines bieden vakantievluchten vanaf dit vliegveld aan.

Bereikbaarheid

Maastricht Aachen Airport is goed bereikbaar met de auto, maar ook met het openbaar vervoer. Busmaatschappij Veolia rijdt iedere dag op en neer tussen Sittard en Maastricht en doet daarbij ook vliegveld Maastricht aan. Verder rijdt er een shuttle tussen het vliegveld en station Maastricht. Ten slotte kun je vanaf het vliegveld een taxi nemen naar Maastricht (ongeveer €25,00 voor een enkele reis) of op het vliegveld een auto huren.

Faciliteiten

Maastricht Aachen Airport heeft alles wat je van een modern vliegveld verlangt. Je vindt er een restaurant en een bar, en er is een terras waar hapjes en drankjes worden geserveerd. Ook is er een winkel op het vliegveld, waar je naast boeken en tijdschriften ook drank en tabak kunt kopen. Het vliegveld heeft, bovenop de vertrekhal, zelf een terras met uitzicht op de startende en landende vliegtuigen.