Vervoer Maastricht

Meer over Vervoer Maastricht

In Maastricht kun je je op verschillende manieren verplaatsen. Er zijn goede busverbindingen, maar je kunt natuurlijk ook je eigen auto gebruiken, of een taxi nemen. En heb je wel eens overwogen om een fiets te huren?

Openbaar vervoer

Maastricht is uitstekend bereikbaar met de trein. De stad heeft twee stations: Maastricht en Maastricht Randwyck. Station Maastricht is een intercitystation.

Het openbaar vervoer binnen Maastricht is grotendeels in handen van Stadsbus Maastricht. Alle delen van de stad zijn gemakkelijk bereikbaar met de bus.

Eigen auto

Maastricht is met de auto uitstekend bereikbaar. In de binnenstad zijn voldoende parkeerplekken en parkeergarages, maar daar moet je in de meeste gevallen voor betalen. Onder andere de Onze Lieve Vrouwe-parkeergarage en de parkeergarage Céramique Zuid zijn vierentwintig uur per dag geopend.

Taxi

Als je het er tijdens je stedentrip in Maastricht eens goed van wilt nemen, of je bent van plan om het Limburgse bier in grote hoeveelheden te nuttigen, kun je je laten vervoeren in een taxi. Er zijn taxistandplaatsen bij station Maastricht, de Markt en het Vrijthof.

In Maastricht zijn verschillende taxibedrijven actief. Een bekend bedrijf is Taxi Service Maastricht (043-3631111), waar je vanaf €0,60 per kilometer betaalt.

Fiets huren

Als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld, kun je er voor kiezen om Maastricht op de fiets te verkennen. Zeker bij goed weer is het leuk om de stad vanaf de fiets te bekijken.

Je huurt al een fiets vanaf ongeveer €12,50 per dag. Je kunt een toer door de stad maken, maar een andere mogelijkheid is om net buiten Maastricht te gaan grotbiken. Bedrijven in Maastricht die fietsen verhuren zijn onder andere Cycle Center Tweewielerverhuur (043-6015338) en Van Holland Verhuur (076-5411696).