Autohuur Parijs

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Parijs

Meer over Autohuur Parijs

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het huren van een auto in Parijs. De prijs van de autohuur in Parijs en de voorwaarden kunnen zeer uiteenlopen. Maak hier een vergelijk van verschillende aanbieders via het internet. Een auto kunt u bij vertrek uit Nederland al geregeld hebben. Zo kunt u in alle rust beginnen aan uw stedentrip Parijs. Het is natuurlijk ook mogelijk om in Parijs een auto te huren.

Tip! Huur online uw huurauto in Parijs via:
- Alamo
- Ebookers
- Car Del Mar

Enkele tips

Let bij (het vergelijken van) het huren van een auto op de volgende zaken: 

  • - Is er bij het tarief rekening gehouden met toeslagen, zoals luchthaventoeslag, reseveringskosten en/of verzekeringen?
  • - Wat houdt de (inbegrepen) verzekering in?
  • - Er kan een leeftijdseis gesteld worden die per aanbieder kan verschillen.
  • - Houdt er rekening mee dat in sommige gevallen alleen de contractant de huurauto mag besturen.
  • - Lees de kleine lettertjes van de huurovereenkomst!
  • - Controleer de gehuurde auto altijd op bestaande schade. Het zou zonde zijn als u moet opdraaien voor iets wat u niet gedaan hebt.

Vooraf huren via internet, telefonisch, of bij een lokale aanbieder

Het heeft voor- en nadelen een auto van tevoren te regelen via internet, telefonisch of bij een lokale aanbieder. Zorg in ieder geval dat je er zeker van kunt zijn dat de aanbieder een bonafide autoverhuurder is. Je kunt er van uitgaan dat via betrouwbare reisbureaus de zaken goed geregeld zijn. Lokale verhuurders die je via het internet kunt regelen zijn vaak goedkoper, omdat er geen tussenpersoon meebetaald hoeft te worden. In de meeste gevallen weet men echter niet of de lokale autoverhuurder ook daadwerkelijk betrouwbaar is, tenzij je eerder zaken hebt gedaan met dit bedrijf, of mensen kent die dat eerder bij het beoogde autoverhuurbedrijf hebben gedaan.

Ter plaatse een auto huren

Je kunt bij de luchthaven van Parijs ter plaatse een auto huren. Andere mogelijkheden om in Parijs een auto te huren is via de hostess of via het hotel waar je verblijft. Het voordeel hiervan is dat men geen Frans hoeft te spreken om toch het één en ander te kunnen regelen. Het nadeel ervan is dat je afhankelijk bent van de keuze die de hostess of het hotel voor je maakt. Daarnaast geeft dit geen mogelijkheid om prijzen vergelijken en je kunt het risico lopen dat er in het hoogseizoen geen auto voorradig is.

Prijzenvergelijk autohuur Parijs

Tarieven voor het autoverhuur in Parijs lopen zeer uiteen. Voor het huren van een kleine auto (2-deurs) moet men ongeveer € 30,00 per dag betalen. Je kunt via het internet diverse prijsvergelijkingen maken. Lees voor het maken van een prijsvergelijking ook onze tips nog eens door. Het tarief zegt namelijk niet alles over het hele pakket.

Autorijden in Parijs

Autorijden in Parijs is eigenlijk af te raden: het verkeer is druk, parkeermogelijkheden zijn er bijna niet, het eenrichtingsverkeer is verwarrend, en er zijn bijna geen benzinestations. Je kunt er in feite beter kiezen voor de metro, taxi of de bus. De maximumsnelheid in de stad is 50 km/u, behalve op de ringweg (80 km/u). Binnen de bebouwde kom heeft het verkeer van rechts voorrang, tenzij anders is aangegeven. Je mag niet op de busbaan rijden. Vermijd de spits (tussen 07.00 en 9.30 uur ’s ochtends en 16.30 en 19.30 uur ’s middags). De smalle straatjes van Parijs kunnen erg verwarrend zijn. Daarbij krijg je ook nog eens te maken met de Franse rijstijl: aparte rijstroken en rood licht worden niet serieus genomen. Doe hier maar liever niet aan mee. De boetes die je hiervoor riskeert, zijn vele malen hoger dan in Nederland. Franse chauffeurs kunnen behoorlijk agressief zijn en passen zich niet aan conform de snelheid, ze rijden zo hard als ze kunnen. Soms staat er een auto dubbel tegen de jouwe geparkeerd en kun je niet wegrijden. Kortom, dit zijn zaken waarmee je wel rekening dient te houden als je met de (huur)auto in Parijs wilt vertoeven.