Busreis Parijs

Meer over Busreis Parijs

De reis naar de hoofdstad van Frankrijk is zeer goed te doen met een (wel of niet georganiseerde) busreis. Over het algemeen is het een voordelige manier om naar Parijs te komen en een makkelijke manier om de stad te leren kennen. Dankzij een georganiseerde busreis worden de belangrijkste items van de stad niet over het hoofd gezien. Een georganiseerde busreis zorgt over het algemeen voor een goed geproportioneerde en georganiseerde invulling van de tijd in Parijs. In plaats van alles voor je te laten regelen, kun je natuurlijk ook alleen gebruik maken van de busreis. Het loont zich een prijzenvergelijk bij de verschillende aanbieders te doen.

Tip! Voordelige busreizen Parijs vindt u via:
- Effeweg
- Peter Langhout
- Vannood

Voordeel georganiseerde busreis Parijs

Een groot voordeel van een georganiseerde busreis naar Parijs is dat men in korte tijd met behulp van een ervaren gids snel bij de leukste plekken van de stad terecht komt. Een ander voordeel is dat je zelf geen moeite hoeft te doen om de weg uit te zoeken en vervoer te regelen. Dankzij de bus hoef je zelf niet achter het stuur te zitten en het warrige verkeer in Parijs levert jou geen vervelende situaties op. Zelfs in de tot de puntjes verzorgde busreis is er ruimte om op eigen houtje op verkenning te gaan. De gids is er bij de hand om advies te vragen over alles wat de stad te bieden heeft. Een busreis naar Parijs is over het algemeen een voordelige manier om te reizen.

Prijzen georganiseerde busreis Parijs

De prijzen voor een georganiseerde busreis kunnen behoorlijk variëren. Het hangt niet alleen van de periode af waarin je naar Parijs wilt vertrekken, maar ook van de accommodatie. De kosten voor de verschillende aangeboden excursies zijn niet altijd bij de prijs inbegrepen. Over het algemeen kun je rekening houden met een bedrag ter hoogte van € 150,00 voor drie dagen Parijs, met twee overnachtingen in een middenklasse hotel, exclusief excursies. In maanden als november kan de prijs zakken tot rond de € 100,00.

Nadelen busreis Parijs

Het grootste nadeel van de busreis is dat het een hele lange reis is. Hou er rekening mee dat de reis tussen 8 en 10 uur kan duren. Rond en in Parijs heeft men regelmatig te maken met knelpunten en opstoppingen, waardoor het nog eens extra lang kan duren, voordat je op de plaats van bestemming aankomt. Ander nadeel is dat een dergelijk lange busreis voor de meeste mensen niet comfortabel is, ook al worden voldoende rustpauzes ingelast. Ook moet je er tegen kunnen dat men in lange rijen staat, wanneer er een zogenaamde “plaspauze” wordt gehouden. Hier dien je allemaal rekening mee te houden wanneer je voor een busreis kiest.