Shoppen Parijs

Meer over Shoppen Parijs

De laatste trends op modegebied vind je in Parijs. De stad staat bekend om de haute couture. De exclusieve merken van bekende designers zijn niet voor iedereen weggelegd. Toch zijn er in Parijs talloze winkels die ook tegemoet aan uw wensen en portemonnee kunnen komen. Winkels zijn er in de hoofdstad in overvloed. Shoppen in Parijs is een must voor iedereen die van winkelen houdt.

Openingstijden winkels

De meeste warenhuizen zijn maandag open, maar over het algemeen zijn de winkels van dinsdag tot en met zaterdag geopend tussen 09.00 en 19.00 uur. Zondags zijn enkele markten en wat kleine kruidenierszaken geopend. In het 4e arrondissement zijn de winkels in de wijken van de Marais en Île Saint-Louis op zondag ook geopend.

Warenhuizen

Parijs heeft een aantal prachtige luxueuze warenhuizen. Boulevard Haussmann heeft de meeste grote warenhuizen, waaronder Galeries Lafayette en Printemps. Shoppen in Parijs doe je uiteraard in een of meerdere van de drie hieronder genoemde toonaangevende warenhuizen.

Au Bon Marché
Au Bon Marché is een prachtige plaats om te winkelen, het is het oudste grootwarenhuis van Parijs. Het gebouw dateert uit 1852. Bon Marché is de Franse benaming voor “goedkoop”, maar dat is het in dit warenhuis zeker niet!

Galeries Lafayette
Les Galeries Lafayette is het meest prestigieuze warenhuis van Parijs. Shoppen in Parijs doe je in ieder geval in dit mooiste en meest spectaculaire gebouw aan de Boulevard Haussmann. Iedere dinsdagochtend om 11.00 uur worden de bezoekers getrakteerd op modeshows. Je kunt hier terecht voor designkleding van onder ander Armani, Chanel, Jean Paul Gaultier, Prada en Thierry Mugler. Naast ongeveer 75.000 kledingmerken, heeft het warenhuis een ongekend groot aantal merken parfums, cosmetica artikelen en huidverzorgingsproducten.

Printemps
Printemps is een trendy en modern warenhuis aan de Boulevard Haussmann. Naast kleding, zijn er artikelen voor woondecoratie, cadeaus en accessoires te vinden. Verder is er een cosmetica-afdeling. Wie trek krijgt na het zien van al dat moois, kan terecht in één van de acht restaurants die in het warenhuis zijn gevestigd. Breng in ieder geval even een bezoek aan het Flo Terras, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Winkelstraten

Shoppen in Parijs doe je slenterend over de Boulevard Haussmann: een waar paradijs voor de shopaholic. De Boulevard is genoemd naar 19e-eeuwse stadsarchitect Baron Haussmann. Napoleon II gaf de man opdracht om de hele stad in te richten. De Boulevard Haussmann is het grootste commerciële centrum van Europa.

Op loopafstand van Boulevard Haussmann is er de Champs-Elysées, één van werelds bekendste winkelstraten. Hier zijn grote modeketens gevestigd, zoals Louis Vuitton en Armani. Verder is deze winkelstraat gevuld met restaurants en horecagelegenheden. Aan het westelijke beginpunt van de Champs-Elysées staat de Arc de Triomphe.

Andere bezienswaardige winkelstraten zijn Rue de Rivoli met winkels van beroemde modemerken. De straat loopt dwars door het hart van Parijs. De winkelstraat is beroemd en prestigieus en voert langs enkele bekende Parijse monumenten, waaronder het gemeentehuis Hôtel de Ville en Het Louvre.

De Avenue Montaigne is een chique winkelstraat in het 8e arrondissement. De winkelstraat is genoemd naar Michel Eyquem de Montainge, een schrijver uit de Franse Renaissance. Je vindt hier grote mode boetieken, juwelierszaken en chique hotels.

Een andere mooie en bijzondere winkelstraat die je kunt bezoeken als je wilt shoppen in Parijs, is de Boulevard des Italiens. Hier vind je naast Parijse modezaken veel bankgebouwen. Rue Royale is een winkelstraat tussen de Place de la Concorde en de Place de la Madeleine. In deze winkelstraat is het bekende restaurant met Art Nouveau inrichting “Maxim’s” gevestigd. Ten slotte is er de luxe winkelstraat Rue du Faubourg-Saint Honoré. Hier kun je terecht voor luxe boetieken en kunstgaleries.

Winkelcentrum Les Halles

Wie van winkelcentra houdt, moet zeker Les Halles gaan bezoeken in het 1e arrondissement van Parijs. Het winkelcentrum Les Halles is een groots en grotendeels ondergronds attractie- en winkelcentrum. In de 12e eeuw werden op de plaats van Les Halles markten gehouden. Les Halles is vernoemd naar de in de 18e eeuw gebouwde overdekte markthallen, die in 1971 weer zijn afgebroken. De groothandelsmarkt werd vervangen door een ondergronds winkelcentrum, genaamd “Forum des Halles”. Je bereikt het winkelcentrum eenvoudig met de metro. In het centrum bevindt zich het metrostation Châtelet-Les-Halles. Les Halles is bekend om het plein dat net onder het straatniveau ligt. Er zijn verschillende standbeelden, fonteinen en mozaïeken te bezichtigen. Het centrum biedt huisvesting aan het Hologrammenmuseum.

Markten

Er zijn ongeveer 70 markten in Parijs. Een aantal bekende markten in Parijs zijn:

Groente en fruit/versmarkt:
Place d’Aligre
Dinsdag tot en met zaterdag tussen 08.30 en 13.00 uur
Marché Saint Quentin
Dinsdag tot en met zaterdag tussen 08.00 en 14.30 uur
Zondag tussen 08.00 en 13.00 uur
Marché Mouffetard
Dinsdag tot en met zondag tussen 08.00 en 13.00 uur

Curiosa/rommelmarkt:
Saint-Ouen (de grootste en bekendste vlooienmarkt ter wereld)
Zaterdag, zondag en maandag van 10.00 tot 18.00 uur
Marché Vernaison, 136 Avenue Michelet(rommelmarkt sinds 1920)
Zaterdag, zondag en maandag van 10.00 tot 18.00 uur