Vliegvelden Parijs

Meer over Vliegvelden Parijs

Parijs bereik je het snelst met het vliegtuig. Een vlucht van Amsterdam naar Parijs duurt ongeveer anderhalf uur. Parijs heeft maar liefst drie vliegvelden.


Tip! Boek nu goedkoop een vliegticket naar Parijs via:
-
Ebookers
- Cheaptickets
- Worldticketcenter
- Vliegticketskopen.nl

Aéroport Charles de Gaulle (Roissy)

De luchthaven Charles de Gaulle ligt ongeveer 25 kilometer ten noordoosten van Parijs, dicht bij de gemeente Roissy. Vandaar dat dit vliegveld ook Roissy genoemd wordt. Het is het grootste vliegveld van Frankrijk en een van de grootste vliegvelden van Europa. Aéroport Charles de Gaulle heeft drie terminals en vervoert dagelijks meer dan 200.000 passagiers.

Met de Réseau Express Régional (kortgezegd: RER) ben je vanaf deze luchthaven binnen 45 minuten in het centrum van Parijs. De RER is een netwerk van treinen dat het centrum van Parijs verbindt met de buitenwijken. Even zo lang doet de Franse hogesnelheidstrein, Train à Grande Vitesse (TGV) over de rit naar het centrum. De reisduur naar Disneyland Parijs duurt vanaf dit vliegveld slechts 10 minuten. De parkeergelegenheden en parkeermogelijkheden zijn goed. De parkeergarages worden bewaakt door videocamera’s.

Vanaf dit vliegveld naar het centrum van Parijs te komen, duurt het vrij lang en is ook vrij prijzig. Kies als het even kan voor een bezoek aan het centrum van Parijs voor het andere vliegveld van Parijs, Aéroport Orly.

Aéroport Orly

De luchthaven Orly ligt 14 kilometer ten zuiden van Parijs. Orly is de naam van de gemeente waarin het vliegveld zich bevindt. Aéroport Orly heeft twee terminals, een westelijke en een zuidelijke. Daarnaast heeft dit vliegveld een eigen station dat verbonden is via RER-lijnen B en C. Iedere tien tot vijftien minuten rijdt er een trein vanaf dit station naar het centrum van Parijs. Ook rijden er iedere twaalf minuten bussen van Air France.

Aéroport Le Bourget

De luchthaven Le Bourget is de derde van de drie vliegvelden in Parijs. Le Bourget ligt 6,5 kilometer ten noordoosten van Parijs. Op het terrein van deze luchthaven staat het oudste en belangrijkste luchtvaartmuseum ter wereld: het Musée de l’Air et de l’Espace. Tot haar collectie behoort onder andere het oudste zweefvliegtuig ter wereld, vliegtuigen uit de Eerste en uit de Tweede Wereldoorlog, voor- en naoorlogse toestellen, twee Concordes, een Boeing 747 en stukken uit de ruimtevaart.