Uitgaan Parijs

Meer over Uitgaan Parijs

Uitgaan in Parijs kun je op verschillende manieren. Voor vertier overdag kun je onder andere de dierentuinen bezoeken, stadswandelingen maken, pretparken bezoeken, een boottocht maken of gebruik maken van sportfaciliteiten. ´s Avonds kun je, als je uitgedineerd bent in één van de 8000 eetgelegenheden, verder vermaak vinden één van de vele bars en cafés, of naar de opera gaan, een dansvoorstelling bezoeken. Parijs heeft meerdere discotheken en muziekcafés. Je kunt natuurlijk ook een show gaan bekijken in de meest bekende nachtclub van Parijs: de Moulin Rouge.

Dierentuinen in Parijs

Reserve Zoologique de Sauvage
Bent u met de auto naar Parijs gekomen en verlang je wat uren zonder drukte, dan kunt je op 57 kilometer afstand van Parijs de grote dierentuin “ Reserve Zoologique de Sauvage” bezoeken. Het park is 40 hectare groot. De dieren worden gepresenteerd in hun natuurlijke omgeving.

Parc Zoologique de Paris

Een kleinere dierentuin vind je in de Parijse avenue de St. Maurice, Parc Zoologique de Paris. In deze dierentuin leven ongeveer 1200 dieren en 600 vogels. Daaronder bevinden zich een aantal zeldzame en bedreigde soorten.

Jardin d´Acclimatation

In het Bois de Boulogne bevindt zich de dierentuin Jardin d´Acclimatation. Dit park heeft niet alleen een dierentuin, maar ook een bloementuin, bowlingbaan, openlucht circus, kinderboerderij en kinderattracties.

Pretparken

Disneyland Resort Parijs
Disneyland Resort Parijs is het meest bezochte pretpark van Europa en zeer geliefd bij jong en oud. Het Resort bestaat uit twee parken. Het Disneyland park en het Walt Disney Studios Park, Disney Village, de zeven Disney Hotels en Disneyland Golf. Het programma in Disneyland is gevuld met attracties, activiteiten en shows. Het Resort is te groot om in één dag te verkennen. Daarom zijn er vaak meerdaagse arrangementen.

Parc Asterix
Parc Asterix is een pretpark in de stijl van de stripverhalen van Asterix & Obelix. Het park heeft 28 attracties en iedere dag een wisselende circusshow. Het park is vanuit het centrum van Parijs bereikbaar met de RER of metro. Uitstappen bij station Roissy-Charles de Gaulle.

France Minature
Bezoek de Parijse Madurodam in het France Miniature. Dit openlucht museum is te bezoeken vanuit het centrum van Parijs met buslijn 411.

Theater en opera

Parijs kent verschillende bekende theaters en opera’s. Hier staan enkele beschreven. Op de website eventsinfrance.com kun je zien welke verschillende shows er op het moment zijn en eventueel online boeken.

Opera Bastille, 120 Rue de Lyon, 75012 Parijs
Opera Garnier, 8 Rue Scribe, 750012 Parijs
Comedie Française
Theatre de l’Europe, 1 Place de l’ Odéon, 75006 Parijs
Theatre National de la Colline, 15 Rue Malte-Brun, 75020 Parijs
Theatre National de Chaillot, Palais de Chaillot, 1 Place du Trocadéro, 75016 Parijs

Nachtleven

Parijs heeft veel bars, cafés, muziekcafés, theaters, bioscopen, discotheken en nachtclubs. De Moulin Rouge en Le Lido zijn wereldberoemde nachtclubs . Er worden veel shows georganiseerd. Er zijn veel nachtclubs voor de “upper class”. Men betaalt hoge prijzen om in deze clubs te komen. De meeste clubs vragen echter wel entreegeld. In Parijs wemelt het van de gezellige bars en cafés. In de binnenstad betaal je iets meer voor je drankje dan in de buitenwijken, die ook erg gezellig zijn. Muziekcafés vind je er in overvloed. Rock, Jazz en Franse chansons zijn de drie meest voorkomende muziekgenres die je zult tegenkomen.