Weekendje Parijs

(38)
Sorteer op:
 • Best beoordeeld
 • Sterren
 • Prijs

Hotel Suites Unic Renoir Saint Germain

Hotel Suites Unic Renoir Saint Germain ligt in Montparnasse, in het centrum van Parijs, op 10 minuten lopen van de Jardin du Luxembourg. Het hotel beschikt over een eigen binnenplaats en suites met balkons.

Vanaf € 98,- Alleen hotel

Kube Hotel

Fraai designhotel in een levendige wijk ten noorden van Gare du Nord. Heel bijzonder zijn de glazen kubus receptie op de binnenplaats en de ijskoude ice bar' waar u wel aan de wodka moet om een beetje warm te worden! Van harte aanbevolen. Ligging: even ten noorden van Gare du Nord, in de levendige wijk la Chapelle ...

Vanaf € 170,- Alleen hotel

Timhotel Palais Royal

Dit Timhotel is gelegen in het centrum van Parijs, naast het Louvre en het Palais Royale. Het hotel beschikt over kamers met satelliet tv en gratis WiFi. Het Timhotel Palais Royal Louvre heeft een 24 uursreceptie met dagbladen.

Vanaf € 89,- Alleen hotel
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 11
 • 12
 • 13
 • »

Meer over Weekendje Parijs

Een weekendje Parijs is een weekend vertoeven in een bruisende stad vol romantiek, cultuur snuiven, mode inspiratie opdoen, heel veel shoppen en je ogen uitkijken naar al het moois om je heen. Een weekendje Parijs is zo geboekt. Het is niet te ver weg. Je kunt kiezen voor een reis met de auto, bus, trein of vliegtuig. Begin je al te popelen om je koffer in te pakken? Hier volgen wat tips om alles uit je weekendje Parijs te halen.

Goede voorbereidingen zijn het halve werk

Hoe wil je naar Parijs gaan? Wil je één overnachting of is er ruimte voor twee overnachtingen? Een goede voorbereiding zorgt dat je het meeste en het beste uit je weekendje Parijs haalt. Om je te helpen met een goede voorbereiding kun je de onderstaande checklist doornemen.

Tip! De beste stedentrip Parijs reisorganisaties:
- Gasamen
- Dejongintra Reizen
- Peter Langhout Reizen
- Effeweg
- Ebookers
- Kras
- Arke
- Belvilla
- Vertrekpunt

Keuze vervoer

Weekendje Parijs met de bus
Denk er om dat een busreis naar Parijs er  ongeveer 10 uur over kan doen. Voordeel is wel dat een georganiseerde busreis zorgt dat je alle belangrijkste sightseeings van de stad als het ware in je schoot geworpen krijgt. Lees op deze site alle voor- en nadelen van een busreis.

Weekendje Parijs met de auto
Wil je met de auto naar Parijs? Met de auto doe je er (zonder pauzes) ongeveer 5 tot 6 uur over. Check van te voren of je de auto goed kwijt kunt bij het hotel. Laat de auto in Parijs liever bij het hotel staan, en maak gebruik van het openbaar vervoer. Lees op deze site alles over voor- en nadelen betreffende het vervoer met de auto in Parijs. Ook vind je hier alle informatie over het openbaar vervoer in Parijs.

Weekendje Parijs met de trein
Parijs is eenvoudig en snel bereikbaar met de trein. Kijk hier voor meer informatie over een treinreis Parijs

Weekendje Parijs met het vliegtuig
Op deze site vind je alle informatie over het verkrijgen van een vliegticket Parijs, vliegvelden Parijs en vervoer vanaf het vliegveld naar het centrum van Parijs (of Disneyland Parijs).

Invulling weekendje Parijs

Parijs is zo ontzettend veelzijdig en groots, dat het onmogelijk is alles in een weekend in je op te kunnen nemen. Beter is bepaalde keuzes van te voren te maken. Je kunt Parijs op verschillende manieren ontdekken. Er zijn een aantal monumenten die je beslist in je reisplanning op moet nemen, de Eiffeltoren, Nôtre Dame, Sacre Coeur, de Arc de Triomphe, Chateau de Versailles, Cimetiere Pere Lachaise bijvoorbeeld. Je kunt ook aan het reisbureau, je hotel of de VVV (Office du Tourisme) een rondleiding, georganiseerde stadswandeling, of avondtoer vragen, waarin de meest belangrijke monumenten en gebouwen zijn opgenomen. Hieronder volgen nog wat suggesties om je weekendje Parijs invulling te geven.

Culinair weekend Parijs
Men zegt dat restaurants in 1767 in Parijs zijn uitgevonden. Parijs heeft ongeveer 8000 restaurants. Naast tien driesterrenrestaurants zijn er vele bistro’s en cafés waar men terecht kan voor een croissant tot een menu. Drink je een wijntje op het terras, houdt er dan rekening mee dat je voor dat glas meer betaalt dan wanneer je het aan de bar drinkt.

Wil je uitgebreide informatie over de restaurants in Parijs, dan kun je de website eatinparis.com raadplegen. Deze site biedt informatie over alle restaurants in Parijs, en selecteert op vestigingsplaats (de wijk of arrondissement), type restaurant, atmosfeer en prijs.

Cultureel weekend Parijs
Parijs heeft meer dan 150 soorten musea en is daarbij als het ware met alle monumenten en schitterende gebouwen zelf één groot openluchtmuseum. Bovenaan de lijst van museumbezoek staat natuurlijk het Louvre. Deze site voorziet in heel veel informatie over de musea in Parijs. Combineer het museabezoek met theaterbezoek of een dansvoorstelling. Reserveer van tevoren de kaarten (online), zodat u straks niet met lege handen voor een uitverkochte zaal staat.

Da Vinci Code tour in Parijs
Heb je genoten van het boek of de film "Da Vinci Code"? Veel touroperators hebben een georganiseerde toer samengesteld, gebaseerd op dit verhaal. Treed in de voetsporen van hoofdpersoon Robert Langdon en laat je meevoeren naar alle mooie plaatsen die in deze toer de revue zullen passeren. Voor informatie kun je terecht bij l’Office du Tourisme, of vraag er naar bij het boeken van je reis bij het reisbureau.

Romantisch weekend Parijs
Een romantische manier om Parijs te verkennen is met een boottocht langs de Seine. Op deze manier kom je langs prachtige gebouwen en monumenten. Er zijn ook rondvaarten die een stop maken voor een rondleiding en bezoek aan de Nôtre Dame en Eiffeltoren. Dagelijks varen er in de zomermaanden rondvaartboten ieder half uur tussen 10.00 en 23.00 uur. In de winter zijn er rondvaarten om 11.00, 14.30, 16.00, 18.00 en 21.00 uur.

Weekendje shoppen Parijs
Parijs is een paradijs voor de shopliefhebber. Zie voor uitgebreide informatie onze site: shoppen in Parijs.

Hotelovernachting boeken

Deze site biedt veel informatie op het gebied van hotels in Parijs. Zie: hotels Parijs.

Toon op kaart
Toon als lijst