Autohuur Pisa

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Pisa

Meer over Autohuur Pisa

plakken Pisa is een betrekkelijk kleine stad en aangezien het overgrote deel van de bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar ligt, is het niet nodig om tijdens je stedentrip in Pisa over een auto te beschikken. Maar wil je tijdens je stedentrip net even wat meer zien, overweeg dan om een auto te huren in Pisa. Behalve het razend interessante centrum kun je dan ook eens met de auto de prachtige omgeving van Pisa verkennen. Wanneer je een auto huurt ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Wil je net iets meer halen uit je stedentrip naar Pisa, dan kan het huren van een auto voor jou een interessante optie zijn. Lees hier alles over het huren van een auto in Pisa.

Waar vind ik een huurauto in Pisa?

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om een huurauto te boeken. Voor je op stedentrip naar Pisa vertrekt, kun je heel gemakkelijk op internet de huurauto uitkiezen die het beste bij jou past. Op de luchthaven van Pisa staat bij aankomst een huurauto voor je klaar. Er zijn vele vooraanstaande internationale autoverhuurbedrijven die op hun website jou alle mogelijkheden voorschotelen. Je kiest welke auto je wilt, waar je hem op wilt halen en terugbrengen en je krijgt een duidelijk overzicht van de kosten. Je vult je persoonlijke gegevens in en met één muisklik is alles geregeld. Maar vergeet niet om alle aanbieders van huurauto´s in Pisa goed met elkaar te vergelijken. De prijzen kunnen nogal eens verschillen. Regelmatig hebben de autoverhuurbedrijven leuke kortingsacties, waardoor je een stuk voordeliger uit kunt zijn. Informeer onder andere eens bij de volgende autoverhuurbedrijven:

Europcar
Budget
Avis
Hertz
Sixt

Maar je kunt ook eens een kijkje nemen op de websites van makelaars in huurauto´s, die je meteen in één oogopslag de aanbiedingen van verschillende autoverhuurbedrijven op een rijtje zetten. Dat is wel zo gemakkelijk. Op de websites van de onderstaande prijsvergelijkers vind je meer informatie:

Easyterra
Holiday Cars
Expedia
Auto Europe
Ebookers

Wat kost een huurauto in Pisa?

De prijs voor het huren van een auto in Pisa hangt van verschillende aspecten af. Zo heeft de periode waarin je een auto huurt vaak invloed op de prijs. Huur je een auto in het hoogseizoen, dan ben je over het algemeen meer geld kwijt. Daarnaast hangt de prijs van een huurauto ook af van de soort huurauto die je wenst. Wil je een driedeurs of juist liever een vijfdeurs, wil je een auto met airconditioning of niet? Hoe luxer de auto, hoe meer je logischerwijs dan ook betaalt. We kunnen je hier wel alvast een indicatie geven van wat een huurauto in Pisa over het algemeen kost. De prijs voor de goedkoopste huurauto in het hoogseizoen ligt ongeveer tussen de € 50 en de € 65 per dag. In het laagseizoen betaal je voor deze auto tussen de € 40 en de € 50.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten als je een auto huurt, dus ook in Pisa. Zet op de eerste plaats nooit een handtekening onder huurcontracten als je niet alles gelezen hebt. Zorg dat de formulieren altijd correct zijn ingevuld. Let er ook op of de huurauto wel goed verzekerd is, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan. Houd er verder rekening mee dat er vaak een minimumleeftijd van 21 jaar wordt gehanteerd voor het verhuren van auto´s en de bestuurder moet in de meeste gevallen minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Vergeet ook niet dat je bij het afhalen van de huurauto altijd een geldig paspoort en een geldig rijbewijs moet kunnen tonen. Voordat je met je huurauto op pad gaat, doe je er ook altijd goed aan te controleren of de auto niet beschadigd is. Zo voorkom je dat jij straks moet opdraaien voor de kosten van beschadigingen, die jij niet veroorzaakt hebt.

Verkeersregels in Italiƫ

Italië kent een aantal afwijkende verkeersregels ten opzichte van Nederland. Op de eerste plaats op het gebied van de maximum snelheid. Binnen de bebouwde kom is de maximum snelheid 50 km/u, net als in Nederland, maar op snelwegen is de maximum snelheid 130 km/u. Op andere wegen buiten de bebouwde kom mag je 90 km/u op gewone wegen en 110 km/u op wegen met 2 rijbanen. Verder mag je op sommige snelwegen met drie rijstroken maximaal 150 km/u rijden als het aangegeven staat.

Denk er ook aan dat het verplicht is een reflecterend veiligheidshesje te dragen als je buiten de bebouwde kom met pech langs de weg staat. Niet alleen de bestuurders, maar ook de overige inzittenden horen zo´n hesje te dragen. De reflecterende hesjes kun je voor ongeveer € 7 kopen bij Italiaanse wegrestaurants, tankstations of van tevoren in Nederland bij de ANWB.

De alcohollimiet in Italië is 0,5 pro mille.

Parkeren

Pisa is een razend populaire bestemming en wordt daarom het hele jaar door druk bezocht. Het is dan ook niet gemakkelijk om in het centrum van Pisa een parkeerplaats te vinden. Het is aan te raden om je auto buiten het centrum te parkeren en vanaf daar te voet of met het openbaar vervoer verder te reizen. Net iets buiten het centrum liggen verschillende parkeerplaatsen die gerund worden door het bedrijf PisaMo. Vanaf deze parkeerplaatsen vertrekken shuttlebussen, die je naar het centrum van de stad brengen. Dit is een handige en goedkope oplossing om niet met je auto vast te komen zitten in het drukke verkeer in de binnenstad van Pisa.