Weer Pisa

Meer over Weer Pisa

In Pisa heerst een aangenaam mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Dit maakt dat Pisa het hele jaar door te bezoeken is. Hieronder vind je informatie over het weer per seizoen. Bepaal voor jezelf welk seizoen voor jou het meest geschikt is voor een stedentrip naar Pisa.

Winter

In de wintermaanden moet je er op bedacht zijn dat het weer erg wisselvallig kan zijn. Pisa staat er om bekend dat er in deze maanden nogal eens wat mist kan hangen. Daarbij valt in de wintermaanden ook de meeste neerslag. De temperatuur in de winter schommelt in de koudste maanden, januari en februari, overdag rond de 12 ºC.

Voorjaar

Het voorjaar is voor de meeste mensen de meest geschikte periode voor een stedentrip naar Pisa. Vooral in de maanden mei en juni kan het er al aangenaam warm zijn met overdag temperaturen tussen de 20ºC en 25ºC. Dit weer biedt ideale mogelijkheden om door de stad te wandelen en de bezienswaardigheden te bewonderen. Zo nu en dan kan er nog weleens een regenbui vallen.

Zomer

De zomermaanden zijn heet en droog. De temperaturen liggen overdag rond de 30ºC, maar het is ook heel goed mogelijk dat het kwik in de richting van de 40ºC stijgt. In dat geval kan het te warm worden om lang door de stad te wandelen. Wel kun je met dit weer één van de badplaatsen aan de kust bezoeken, die op ongeveer 15 kilometer afstand van Pisa liggen, om af te koelen.

Najaar

Het najaar is een aangename periode om een stedentrip naar Pisa te maken. Vooral eind september en in de maand oktober kan het weer nog heel mooi zijn met temperaturen rond de 20ºC, zodat je veel van het moois dat Pisa je te bieden heeft, kunt bewonderen. Wel kan er al af en toe wat regen vallen.