Vliegvelden Pisa

Meer over Vliegvelden Pisa

Galileo Galilei Airport

Pisa beschikt over een eigen vliegveld, dat vernoemd is naar één van de beroemdste inwoners van Pisa ooit, namelijk de natuurkundige en astronoom Galileo Galilei. Het Pisa Galileo Galilei Airport ligt heel handig op maar slechts 2 kilometer afstand van het centrum van de stad. De goede bereikbaarheid per vliegtuig maakt daardoor van Pisa een nog populairdere bestemming voor een stedentrip. Het Pisa Galileo Galilei Airport verwerkt dagelijks zowel vele nationale als Europese vluchten en enkele intercontinentale vluchten.

Vervoer naar het centrum van Pisa

Vanaf het vliegveld kun je heel eenvoudig de trein naar het centrum van Pisa nemen. Het treinstation ligt buiten bij de vertrekhal van het vliegveld. Voor een bedrag van € 1,10 brengt de trein je binnen een paar minuten naar de prachtige binnenstad. Maar er staan ook stadbussen klaar van de plaatselijke openbaar vervoersmaatschappij Compagnia Pisana Trasporti, die regelmatig op en neer naar het centrum rijden. Een buskaartje kost € 1. Behalve voor de trein of de bus kun je ook voor een taxi kiezen. Een ritje vanaf het vliegveld naar het centrum van Pisa kost ongeveer € 6. Er rijdt ook een collectieve taxi van de Pisa Taxi Coöperatie, die je voor een vast tarief van € 4 naar het centrum van Pisa brengt.

Luchtvaartmaatschappijen die op Pisa vliegen

Verschillende bekende en vooraanstaande luchtvaartmaatschappijen vliegen op het Pisa Galileo Galilei Airport waaronder Ryan Air, Alitalia, Lufthansa, KLM, Air France en British Airways.

Overige vliegvelden in de buurt van Pisa

Behalve het Galileo Galilei Airport liggen er in de omgeving van Pisa nog andere vliegvelden waar je ook eventueel op zou kunnen vliegen als je op stedentrip naar Pisa gaat. Wanneer je, je stedentrip naar Pisa bijvoorbeeld wilt combineren met een stedentrip naar Florence kun je er ook voor kiezen om op het vliegveld van Florence te vliegen, het Aeroporto di Firenze. Dit vliegveld ligt op ongeveer 65 kilometer van Pisa.