Treinreis Pisa

Meer over Treinreis Pisa

De trein is niet het gemakkelijkste vervoermiddel om mee op stedentrip naar Pisa te gaan, vooral omdat je verschillende keren moet overstappen en tussen de 17 en 20 uur aan reistijd kwijt bent. Een vliegreis of een busreis ligt daarom meer voor de hand. Maar desalniettemin is het wel mogelijk om Pisa vanuit Nederland per trein te bereiken.

Treinreis naar Pisa

Wanneer je ondanks de lange reistijd en de verschillende overstappen toch met de trein naar Pisa wilt, kun je het beste vanuit Amsterdam de ICE naar Frankfurt nemen. Het is aan te raden een plaatsje in deze trein vooraf te reserveren. In Frankfurt kun je dan in de comfortabele City Night Line stappen, die je naar Milaan brengt. Let op, want reserveren is verplicht. In Milaan stap je over op een Italiaanse trein, de Eurostar Italia, naar Florence. Ook voor deze trein geldt dat je van tevoren moet reserveren. Vervolgens kan je in Florence een stoptrein naar Pisa Centraal nemen en vervolgens overstappen op een stoptrein naar het station Pisa San Rossore, dat het dichtst bij het centrum van Pisa en de belangrijkste bezienswaardigheden ligt.

Voor meer informatie over treinreizen naar Pisa kun je de Internationale Treinplanner van NS Hispeed raadplegen. Voor meer informatie over de Italiaanse Spoorwegen kun je terecht op de volgende websites: Italiaanse Spoorwegen en Eurostar Italia.