Taxi Pisa

Meer over Taxi Pisa

In Pisa is de taxi een gemakkelijk vervoermiddel. Hoewel een taxi een stuk duurder is dan het openbaar vervoer, zijn de taxiritten in Pisa nog redelijk betaalbaar vanwege de compactheid van de stad, waardoor het meestal om korte ritten gaat.

Waar vind ik een taxi in Pisa

Taxi´s zijn overal te krijgen. Op het vliegveld, op de treinstations en op taxistandplaatsen bij belangrijke plekken in de stad zoals bij het Campo dei Miracoli. Je kunt ook een taxi bestellen door te bellen met één van de Pisaanse taximaatschappijen. Op het station, bij het vliegveld en in hotels, restaurants en cafés kan je telefoonnummers krijgen van taximaatschappijen of een taxi laten bellen.

Taxibedrijven in Pisa

Hier vind je twee vooraanstaande taxibedrijven in Pisa die je met de taxi op weg kunnen helpen tijdens je stedentrip in Pisa:

Taxi Radio Taxi
Tel.: (+39) 050 541600

Quelli del Taxi
Tel.: (+39) 050 543623

Taxi tarieven Pisa

De taxi´s in Pisa werken met een meter. Let altijd goed op wanneer je in een taxi stapt dat de meter aanstaat. Over het algemeen geldt in Pisa een opstaptarief van € 2,90. Vervolgens betaal je € 1 per kilometer binnen de stad. Buiten deze zone betaal je € 1,70 per kilometer. Verder wordt er op feestdagen en s´nachts een toeslag van € 2,30 geheven. Ook voor extra bagage kan een toeslag van € 0,60 in rekening gebracht worden. Het wachttarief per uur ligt rond de € 21.

Naast de normale taxibedrijven kent Pisa ook een collectieve taxi van de Pisa Taxi Coöperatie. Deze taxi rijdt iedere dag tussen 08:00 en 24:00 om de 10 minuten vanaf het vliegveld Galileo Galilei naar het centrum van de stad. Er kunnen 8 personen in deze taxi en je betaalt een vast tarief van € 4.