Vervoer Pisa

Meer over Vervoer Pisa

Bus en trein

In Pisa liggen 3 treinstations; Pisa Centraal Station, Pisa Aeroporto en Pisa San Rossore. Het station Pisa Rossore ligt op steenworp afstand van de Scheve Toren. Vanaf het Centraal Station en vanaf Pisa Aeroporto rijden regelmatig bussen naar het centrum van Pisa. Vanaf het Centraal Station van Pisa rijdt onder andere lijn 1 om de 20 minuten naar de halte bij de Scheve toren en de Dom van Pisa. De busrit duurt ongeveer 10 minuten.

Je kunt de buskaartjes beter vooraf kopen bij een kiosk of een bar. In de bus zelf betaal je namelijk meer voor een kaartje. De tarieven voor de bus zijn goedkoop. Voor een kaartje dat geldig is binnen de 5 kilometerzone betaal je € 1. Dit kaartje is 1 uur geldig. Voor een kaartje dat geldig is binnen de 10 kilometerzone betaal je € 1,45. Vergeet niet de kaartjes af te stempelen in de gele automaten nadat je bent ingestapt. Als je van plan bent om veel gebruik te maken van het openbaar vervoer kan je ook een boekje met 4 of 10 buskaartjes of een dagkaart kopen daarmee ben je goedkoper uit.

Op alle belangrijke plekken in de stad vind je bushaltes en kun je eenvoudig de bus nemen. Behalve de lokale bussen kun je in Pisa ook een intercity bus nemen naar andere steden in de buurt. Deze bussen vertrekken vanaf het hoofdbusstation op het Piazza Sant´Antonio. De buslijnen in Pisa worden verzorgd door de Compagnia Pisana Trasporti. Op de officiële website van deze vervoersmaatschappij vind je meer informatie over de buslijnen, de routes, de vertrek- en aankomsttijden, het laatste nieuws over wijzigingen of stakingen en de prijzen van de verschillende kaartjes. Helaas is de website alleen in het Italiaans beschikbaar.

Te voet

De belangrijkste bezienswaardigheden in Pisa kun je het beste te voet verkennen. Alles ligt op loopafstand van elkaar en je kunt optimaal de sfeer van de stad in je opnemen. De grootste afstand tussen de bezienswaardigheden is hooguit 30 minuten lopen. Vanaf het vliegveld Galileo Galilei wandel je in 20 tot 30 minuten naar het centrum van Pisa. De route is ook nog eens de moeite waard. Waar vind je dat nog dat je zo vanaf het vliegveld het centrum van de stad in kan lopen! Maar wil je om wat voor reden dan ook toch liever gebruikmaken van het openbaar vervoer, dan kan dat natuurlijk ook. Het openbaar vervoer in Pisa is goed en efficiënt geregeld.

Taxi

Behalve de bus is ook de taxi een handig vervoermiddel om je mee door Pisa te verplaatsen. Door de hele stad kom je taxi´s tegen. Taxistandplaatsen vind je onder andere op het Vliegveld Galileo Galilei, het Centraal Station van Pisa en op het Piazza Duomo. Het is natuurlijk wel een duurdere optie, hoewel de prijzen nog mee vallen. Voor een taxirit in het centrum van Pisa ben je tussen de € 5 en de € 15 kwijt.

Boot

Laat je ook eens per boot door Pisa varen. Zo zie je de stad eens vanuit een heel ander perspectief. De rivier de Arno stroomt midden door Pisa en vanaf de boot heb je een prachtig zicht op de mooiste paleizen, kerken en oude gebouwen van de stad. De boottochten vinden plaats van april tot en met september. De tochten duren ongeveer een uur.

Fiets

Het wordt ook steeds populairder om Pisa per fiets te verkennen. De fiets is vanwege de korte afstanden tussen de bezienswaardigheden een ideaal vervoermiddel en het is nog milieuvriendelijk ook. Het is een leuke manier om de stad snel te verkennen. In Pisa vind je verschillende bedrijven die fietsen verhuren. Daarnaast stellen ook sommige hotels fietsen ter beschikking aan hun gasten, onder andere bij Hotel Francesco. Of informeer eens bij Ecorent.

Paard en wagen

Je kunt ook een tour door de stad maken met paard en wagen vanaf het Campo dei Miracoli. Vraag van tevoren wel duidelijk naar de prijs, zodat je achteraf niet verrast wordt met een te hoge rekening. Daarnaast spreken de menners niet altijd even goed Engels, wat nog weleens voor problemen kan zorgen.