Shoppen Pisa

Meer over Shoppen Pisa

Pisa is geen shopwalhalla als andere Italiaanse steden als Milaan of Rome, maar toch biedt Pisa verschillende mogelijkheden op het gebied van shoppen. In Pisa kun je tijdens je stedentrip leuke souvenirs kopen, waaronder bijzondere streekproducten, daarnaast zijn er in Pisa ook nog enkele interessante modezaken of je kunt eens een bezoekje brengen aan één van de Pisaanse markten. Hieronder lees je alle tips op shopgebied in Pisa.

Campo dei Miracoli

Op en rond het drukke en toeristische Campo dei Miracoli vind je een overdaad aan souvenirwinkeltjes en kraampjes, waar je de gangbare souvenirs vind. Het is leuk om er even rond te struinen en rond te snuffelen, maar wil je met een origineel souvenir thuiskomen, dan kun je beter iets verderop in de stad kijken. In de kleine straatjes iets verder weg van het Campo dei Miracoli vind je winkeltjes met fantastische Toscaanse wijnen, andere streekproducten en terracotta.

Borgo Stretto

De Borgo Stretto is de belangrijkste winkelstraat van Pisa. In deze bijzonder mooie middeleeuwse straat, die onder andere voorzien is van charmante winkelgalerijen, vind je luxe winkels en elegante boetiekjes met mode en modeaccessoires. Bekende merken als Versace en Dolce & Gabbana zijn in deze straat vertegenwoordigd. Pisa staat onder andere bekend om de lederen producten van hoge kwaliteit, waaronder schoenen. Ook daarvoor kun je in de Borgo Stretto terecht.

Wil je in deze straat gaan shoppen, dan moet je wel over een goed gevulde portemonnee beschikken. Ook in de zijstraatjes en de smalle sfeervolle steegjes die aan de Borgo Stretto grenzen, vind je leuke boetiekjes die de moeite van een bezoekje waard zijn. Behalve dure winkels vind je in de Borgo Stretto ook stijlvolle cafeetjes, barretjes en restaurants. Hier kun je proeven van de lekkerste gebakjes, heerlijke Italiaanse koffie en natuurlijk Italiaans ijs. Wie tijdens de kerstperiode een stedentrip naar Pisa maakt, moet zeker de fantastische kerstmarkt bezoeken die in de Borgo Stretto plaatsvindt. De Borgo Stretto vind je op de noordoever van de rivier de Arno. Andere leuke winkelstraten op de noordoever in de buurt van de Borgo Stretto zijn de Via Mercanti en de Via dei Rigattieri.

Corso Italia

De Corso Italia is de tweede bekendste winkelstraat van Pisa. Hier vind je de meer gangbare modezaken, waaronder bekende winkelketens die we in Nederland ook kennen. De Corsa Italia ligt op de zuidoever van de rivier de Arno.

Markten

Erg leuk zijn de markten in Pisa. Op verschillende plaatsen in de stad vind je markten, waar je kunt proeven van de echte Toscaanse sfeer. Een aanrader is onder andere de markt op het Piazza delIa Vettovaglie die van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 13:30 plaatsvindt. Dit plein met een prachtige 16e eeuwse galerij vind je in het centrum van de oude stad. Er worden hier heerlijke streekproducten verkocht, waaronder vooral veel verse groenten en fruit.

Op woensdag of op zaterdag moet je zeker eens een bezoek brengen aan de wat grotere markten in de Via Buonarroti en de Via San Martino. Op deze markten vind je kleding en kledingaccessoires. Dit zijn ideale markten om tijdens je stedentrip in Pisa eens heerlijk rond te snuffelen op zoek naar leuke koopjes.

Antiekliefhebbers kunnen ieder tweede weekend van de maand, behalve in juli en augustus, hun ogen uit kijken op het Piazza dei Cavalieri. Hier wordt dan namelijk een erg leuke antiekmarkt gehouden, de zogenaamde Fiera dell´Antiquariato e Artigianato Artistico. Binnen het decor van dit prachtige plein kun je genieten van de Pisaanse sfeer en de aanblik van de indrukwekkende hoeveelheid antiek. Onder andere de schitterende meubels van de Pisaanse meubelmakers zijn zeer befaamd.

Openingstijden van winkels in Pisa

De winkels in Pisa zijn open van 09:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 19:00. Op donderdagavond is het koopavond. Op zondag en op maandagochtend zijn de winkels gesloten.