Shoppen Den Haag

Meer over Shoppen Den Haag

Shophistorie van Den Haag

Den Haag behoort tot de beste steden van het land om te shoppen. De binnenstad is één groot winkelcentrum. Al bijna een eeuw lang zijn straten als de Spuistraat, Venestraat, Vlamingstraat, Lange en Korte Poten, Herengracht, Hoogstraat, Noordeinde, Plaats en Papestraat echte winkelstraten. Toentertijd waren het vooral kleine particuliere winkeltjes die zich in deze straten gevestigd hadden. Na 1930 bloeide echter de grote winkelketens als Bijenkorf, Vroom & Dreesmann en C&A op. Vanaf de jaren ´70 werd het nog aangenamer shoppen in Den Haag, omdat delen van het centrum autovrij werden gemaakt.

De belangrijkste winkelgebieden

Vandaag de dag zijn vooral de Grote Marktstraat en de Spuistraat het bruisende winkelhart van de stad. In dit gebied vind je veel grote winkelketens, die je in iedere stad tegenkomt. Voor de kleine unieke boetiekjes kan je beter eens het Noordeinde, de Plaats, de Papestraat, de Hoogstraat en de Haagse Bluf verkennen. Echt ´Haags´ winkelen doe je op de Frederik Hendriklaan. Deze winkelstraat, van bijna één kilometer lang, wordt beschouwd als één van de mooiste winkelstraten van het land. Winkelen op de ´Fred´, zoals de straat in de volksmond genoemd wordt, is een ware belevenis. Je vindt hier van alles wat.

Winkelcentra

De Passage
Winkelen in stijl, dat kan binnen de indrukwekkende architectuur van het winkelcentrum de Passage. Dit winkelcentrum bestaat al meer dan 115 jaar en is daarmee het oudste winkelcentrum van Nederland. Daar moet je een keer geweest zijn. Je vindt hier onder andere verschillende luxe speciaalzaken.

Winkelcentrum de Megastores

Achter het station Den Haag Holland Spoor ligt het winkelcentrum de Megastores. Je vindt hier supermarkten, drogisterijen, winkels met huishoudelijke artikelen, speelgoed en elektronica. Daarnaast kent het winkelcentrum ook nog een uitgebreid gedeelte met woonspeciaalzaken en keukenzaken. Je kunt in de Megastores ook terecht voor een hapje en een drankje in één van de horecagelegenheden.

Kunst en antiek

Vooral in de buurt van Noordeinde vind je kunstwinkels en galeries met schilder- en beeldhouwkunst uit de 19e en 20ste eeuw en verder veel moderne kunst en art deco. Voor antieke meubelen, schilderijen, klokken en andere voorwerpen breng je een bezoekje aan de winkels aan de Denneweg. Gedurende de zomermaanden wordt er op het Lange Voorhout iedere donderdag en zondag een kunst- en antiekmarkt gehouden.

Chinatown

Den Haag heeft zijn eigen Chinatown, gelegen rond de Wagenstraat, Gedempte Burgwal en Gedempte Gracht. De straten hebben zelfs Chinees-Nederlandse straatnaambordjes. In Chinatown vind je talloze toko´s, Chinese restaurants, eethuisjes, kleine Chinese supermarkten, winkeltjes met prachtige Chinese zijden kleding, Chinees porselein en antiek.

Markten

Op verschillende plaatsen in Den Haag worden markten gehouden. Eén van de leukste markten is de Haagse Mart. Deze markt behoort tot de grootste openluchtmarkten van Europa. Je vindt hier een enorm uitgebreid aanbod aan producten. De markt wordt gehouden aan de Herman Costerstraat op maandag, woensdag en vrijdag van 08:00- 18:00 en op zaterdag van 08:00 tot 17:00. Ook leuk om een keer te bezoeken tijdens een middagje shoppen in Den Haag is de Markthof. Dit is een kleine overdekte markt in het centrum van Den Haag. De markt is geopend op maandag van 11:00 tot 18:00, op vrijdag van 09:00 tot 18:00, donderdag van 09:00 tot 21:00 en op zaterdag van 09:00 tot 17:00. Daarnaast vindt er op de Hofplaats iedere woensdag van 11:00 tot 18:00 een boerenmarkt plaats met voornamelijk biologische producten.

Shoppen in Scheveningen

Ook Scheveningen biedt voldoende mogelijkheden voor een middagje lekker shoppen. In het overdekte shoppingcentre Palace Promenade kun je heerlijk winkelen. Er is een ruim aanbod aan winkels; van kledingwinkels tot schoenenzaken en van souvenirwinkeltjes tot supermarkten. Vanaf begin april zijn de winkels dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00. Ook op de Scheveningse Pier en aan de boulevard vind je leuke winkels.