Betalen Den Haag

Meer over Betalen Den Haag

Een stedentrip in eigen land betekent dat je, je geen zorgen hoeft te maken over de valuta en je hoeft niet bang te zijn dat je bankpasjes hier niet werken. Je kunt gewoon betalen op de manier waarop je dat altijd doet.

Pinpas, creditcard of contant

Het is altijd handig om iets van contant geld bij je te hebben, maar zoals in alle Nederlandse steden vind je ook in de binnenstad van Den Haag voldoende pinautomaten. In bijna alle winkels, cafés, restaurants en hotels kun je betalen met je pinpas. Op de meeste plekken wordt ook de creditcard gewoon geaccepteerd als betaalmiddel. Wees daarom zo verstandig om niet te grote bedragen aan contant geld op zak te hebben. Terwijl je heerlijk door de stad slentert en geniet van je stedentrip kan je, zonder dat je het in de gaten hebt, zomaar van je portemonnee gerold worden. In iedere grote stad moet je op je hoede zijn voor zakkenrollers, vooral op drukke plaatsen als op stations, in het openbaar vervoer, in drukke warenhuizen en op markten.

Zelfs in verschillende Haagse taxi´s hoef je niet meer met contact geld te betalen, maar kan je pinnen, chippen of met je creditcard betalen. Bij de meeste parkeerautomaten kan je alleen met contant geld betalen, maar op steeds meer plaatsen kan je de chipknip gebruiken en bij enkele parkeerautomaten kan je zelfs met creditcard betalen. Vooral in het toeristische gedeelte in de binnenstad van Den Haag en in Scheveningen aan het strand bestaat er de mogelijkheid om het parkeergeld te betalen met je creditcard.

Banken

In eigen land kun je gewoon met euro´s betalen en kun je terecht bij je eigen bank. Dat is wel zo gemakkelijk. In Den Haag zijn alle grote Nederlandse banken, als ING, ABN Amro, Rabobank, Fortis Bank en SNS Bank, goed vertegenwoordigd. De openingstijden kunnen per bank enigszins verschillen, maar over het algemeen zijn de banken geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:00 en op maandag van 13:00 tot 16:00. In het weekend zijn de banken gesloten. Wel kun je terecht bij de GWK´s op de stations.