Vervoer Den Haag

Meer over Vervoer Den Haag

Het openbaar vervoer in Den Haag is uitstekend geregeld. De hele stad is dan ook gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereizen. Het stadsvervoer wordt geëxploiteerd door HTM Personenvervoer. HTM beheert vele bus- en tramlijnen en enkele RandstadRail-lijnen.

Bus

Sinds 2002 worden de Haagse buslijnen in de stad beheerd door HTM Personenvervoer. Op de website van HTM vind je een uitgebreid overzicht van de buslijnen en zie je in één oogopslag welke bus je moet nemen om op de gewenste bestemming te komen. Je vindt hier ook informatie over reistijden, prijzen en eventuele omleidingen. Voor regionale bussen kun je informatie opvragen bij Connexxion.

Tram

De tram is ook een zeer aangenaam openbaar vervoermiddel om je mee te verplaatsen door Den Haag. Ook voor de tramverbindingen in de stad kun je de website van HTM raadplegen.

RandstadRail

Sinds 2006 is Den Haag aangesloten op het lightrailnetwerk dat de naam RandstadRail draagt. Met deze openbaar vervoervoorziening wil men het verstedelijkt gebied tussen Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer van snel en betrouwbaar openbaar vervoer bedienen. De voertuigen van dit lightrailnetwerk rijden door de stad en maken tevens gebruik van het metro- en treinspoor. Voor meer informatie over deze verbindingen kun je terecht op de website van HTM of op de website van RandstadRail.

Kaartjes voor het openbaar vervoer in Den Haag

OV-chipkaart
Net als in de rest van Nederland is ook in Den Haag de OV-chipkaart in gebruik genomen. Het reizen op saldo middels het in- en uitchecken in het openbaar vervoer zorgt voor veel gemak tijdens het reizen. Ook is het in Den Haag mogelijk om HTM abonnementen te kopen bij één van de vele verkooppunten.

City Card Den Haag- Delft

Als je van plan bent om tijdens je stedentrip Den Haag veel gebruik te maken van het openbaar vervoer dan kan de City Card iets voor jou zijn. Met deze kaart op zak hoef je, je nergens druk om te maken. De kaart is geldig in alle tram-, bus-, en RandstadRail-lijnen van HTM, in de Qbuzz en in de Connexxion- bussen (m.u.v. de Interliner). Je kunt kiezen uit een 24-uurs of 48-uurs kaart. Behalve het vervoersbewijs krijg je ook nog een boekje met leuke toeristische informatie. In dit boekje tref je acties en kortingsbonnen aan ter waarde van € 100 met onder andere korting op toegangsbewijzen voor musea.

Prijzen City Card Den Haag- Delft 2008/2009:
24-uurs kaart voor 1 persoon€ 12,99
24-uurs kaart voor 2 personen€ 23,00
48-uurs kaart voor 1 persoon€19,99
48-uurs kaart voor 2 personen€ 37,00


De City Card Den Haag- Delft kun je kopen bij de HTM klantenservice aan de Wagenstraat 35, de HTM-loketten op het Centraal Station en op het Station Holland Spoor, bij de VVV Den Haag en bij verschillende hotels in de regio.

Gratis vervoer bij theatervoorstellingen

Ga je tijdens je stedentrip in Den Haag een theatervoorstelling bekijken, check dan of er op je theaterkaartje het HTM-logo en de volgende tekst staat: Geldig als vervoersbewijs van en naar de voorstelling met HTM bus, tram en RandstadRail. HTM biedt namelijk een aantal theaters in Den Haag gratis vervoer aan voor de bezoekers van de voorstellingen. Kijk op de website van HTM welke theaters deelnemen aan dit initiatief.

Taxi

In Den Haag vind je net als in alle andere grote steden voldoende taxi´s. Op strategische plaatsen in de stad, zoals bij stations en bij grote pleinen, zijn taxistandplaatsen te vinden. Je kunt ook een taxi laten bellen in het hotel of bij horecagelegenheden. Het is uiteraard niet de goedkoopste optie. Een goede tip is de Regiotaxi Haaglanden. De prijs ligt tussen de prijs van een gewone taxi en het openbaar vervoer in. Deze taxiservice is voor iedereen beschikbaar, maar speciaal gericht op mensen die niet al te goed ter been zijn. Een taxi reserveren, kan via het volgende telefoonnummer: 088- 9666000. Voor meer informatie kun je ook de website van de Regiotaxi Haaglanden bezoeken.

Fietsend door Den Haag

Huur tijdens je stedentrip Den Haag eens een fiets om al fietsend de stad te verkennen! Het compacte centrum van de stad is goed met de fiets te bereizen. Door heel Den Haag vind je goede fietspaden en vele bewaakte fietsenstallingen. Fietsen kun je onder andere huren bij:
Fietsverhuur Den Haag
Rijwielshop Den Haag CS
Fietsverhuur Zuid-Holland