Vliegvelden Den Haag

Meer over Vliegvelden Den Haag

Rotterdam Airport

Het dichtstbijzijnde vliegveld van Den Haag is Rotterdam Airport. Dit vliegveld ligt op ongeveer 20 kilometer afstand van het centrum van Den Haag. Rotterdam kent een luchtvaartgeschiedenis van bijna een eeuw. In 1920 werd in Rotterdam de luchthaven Waalhaven geopend. Deze opening gebeurde 2 maanden na de opening van de luchthaven Schiphol. Waalhaven bleef tot 1939 in gebruik voor burgerluchtvaart. Daarna kreeg Waalhaven een louter militaire bestemming. In 1938 had de gemeente Rotterdam van de rijksoverheid toestemming gekregen om een nieuwe luchthaven te bouwen in het gebied Laag Zestienhoven. Dit werd Rotterdam Airport.

Luchtvaartmaatschappijen

Rotterdam wordt aangedaan door verschillende luchtvaartmaatschappijen. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen zijn; KLM, VLM Airlines en Transavia.

Van en naar het vliegveld

Auto
Vanaf het vliegveld neem je de A13 naar Den Haag. Na 15 kilometer neem je op het verkeersknooppunt Prins Clausplein de A12 richting Den Haag en Voorburg.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer van en naar het vliegveld van Rotterdam is goed geregeld. Vanaf het vliegveld rijdt onder andere de RET bus 41 naar Rotterdam Station Noord. Van daaruit neem je de RandstadRail naar het Centraal Station van Den Haag. Je doet een klein uurtje over deze reis. Je kunt ook vanaf het vliegveld de RET bus 33 nemen. Deze bus brengt je naar Rotterdam Centraal. Vanaf dit spoorwegstation zijn er intercity treinverbindingen naar Den Haag. Voor alle mogelijkheden raadpleeg je 9292ov.

Taxi

Bij de uitgang van de luchthaven vind je een taxistandplaats, waar altijd taxi´s klaarstaan. Een taxirit van Rotterdam Airport naar Den Haag kost € 50. Wil je meer informatie over de taxiservice van Rotterdam Airport, surf dan naar de website van Rotterdam Airport Taxi of bel: +31 (0)10- 2620406.

Schiphol

De luchthaven Schiphol ligt op ruim 40 kilometer afstand van het centrum van Den Haag. Schiphol is niet alleen de grootste luchthaven van Nederland, het is ook nog eens één van de belangrijkste luchthavens van Europa. De luchthaven is dan ook voorzien van uitgebreide faciliteiten en service. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de luchthaven Schiphol.

Luchtvaartmaatschappijen
Schiphol krijgt jaarlijks talloze vluchten te verwerken. In 2008 telde de luchthaven maar liefst 47,4 miljoen passagiers. Luchtvaartmaatschappijen als Arkefly, Martinair, Transavia en KLM hebben hun thuisbasis op de luchthaven van Schiphol.

Van en naar het vliegveld

Auto
Vanaf Schiphol is Den Haag zeer goed bereikbaar met de auto. Je kunt vanaf de luchthaven de A4 nemen die je direct naar Den Haag leidt. De rit zal zonder files ongeveer 45 minuten in beslag nemen.

Openbaar vervoer
De gemakkelijkste en snelste optie om vanaf de luchthaven Schiphol naar het centrum van Den Haag te reizen is de trein. Onder de aankomsthallen ligt een spoorwegstation, waar je een directe treinverbinding naar Den Haag kunt nemen. De treinrit zal ongeveer 45 minuten duren en een treinkaartje kost € 8,57.

Taxi
Om vanaf de luchthaven naar het centrum van Den Haag te reizen, kun je ook gebruikmaken van de Schiphol Travel Taxi. Deze taxirit duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt kiezen uit een deeltaxi of een privétaxi. De deeltaxi kost € 37 en de privétaxi kost € 84.

Op de website van Schiphol vind je een zeer handige routeplanner waar je, je reis tussen Den Haag centrum en de luchthaven van Schiphol heel gemakkelijk kunt plannen, zowel per auto, trein of Schiphol Travel Taxi. Surf snel naar deze routeplanner.