Shoppen Groningen

Meer over Shoppen Groningen

Tijdens je verblijf wil je ook eens winkels gaan bekijken. Is dat mogelijk in Groningen…zijn er ook exclusieve winkels…zijn er populaire winkelstraten? Nou en of! Op de winkelstraten alleen al zal menig grotere stad jaloers worden. Er zijn ook genoeg echte winkelcentra waar je heerlijk kunt rondsnuffelen. Wil je eens een markt bezoeken, bijna elke dag is er ergens wel een. Uiteraard zijn er vele antiek- en curiosawinkeltjes. In de zijstraten van de grote winkelstraten vind je meestal de leukste boetiekjes, boekhandeltjes en snuisterijenwinkeltjes. Sla eens zo`n steegje in en laat je eens aangenaam verrassen!

Winkelstraten

Dé winkelstraat van de stad is uiteraard de Heerestraat. Alle bekende winkels en merken zijn daar beslist te vinden. Er zijn ook veel juwelierszaken te vinden. Je kunt hier wel uren doorbrengen met kopen natuurlijk maar ook met windowshoppen.

Een andere kanjer is natuur de Grote Markt. Is het middelpunt van de stad. De Martinitoren en het Stadhuis zijn de blikvangers. De Grote Markt heeft nog steeds de functie als markt. Veel winkels aanwezig maar de markt wordt toch gedomineerd door de vele horecagelegenheden.

A.Kerkhof heette vroeger de Langestraat. Het oude kerkhof ligt in het verlengde van de Vismarkt en gaat over in de Brugstraat. In de A. Kerkhof vind je de duurdere speciaalzaken.

De gezelligste winkelstraat van de stad is de Zwanestraat. Leuke kroegjes afgewisseld met kleine boetiekjes. Vroeger heette de straat de Nieuwe Straat. Hier is shoppen echt een aangename bezigheid.

Grote Kromme Elleboog is ook zo`n gezellige straat. Na het inkopen kun je iets gaan drinken op één van de vele terrasjes.

Winkelcentra

Winkelcentrum Lewenborg is een overdekt centrum met ruim dertig winkels. Je bent hier dus van alle markten thuis. Gratis parkeren en makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De bus stopt voor de deur. Op de woensdagmiddag wordt er een weekmarkt gehouden. Een fijn, sfeervol en knus winkelcentrum!

Paddepoel herbergt maar liefst tachtig winkels dus je kunt in één keer alle boodschappen doen. Gratis anderhalf uur parkeren. Uitrusten kun je in diverse koffietentjes. Gezellig koopcentrum!

Nog een geweldig winkelcentrum is De Waagstraat. Gaat van de zuidkant van de Grote Markt over in het noorden van de Heerestraat. Hier kun je je helemaal uitleven wat shoppen betreft. Het is ook een heel mooi en erg modern gebouw. Moet je beslist zien!

Markten

Op de Grote Markt vindt elke donderdag een markt plaats. Begint om 12:00 uur en duurt tot 21:00 uur. Er staan ruim 30 kramen.

In de wijk Lewenborg is elke woensdag een markt. Welkom van 13:00 uur tot 18:00 uur. Ongeveer 15 kramen, niet groot maar een oergezellige markt.

Op zaterdag en al vroeg, om 08:00 uur, is er een grote stoffenmarkt op de Grote Markt. Duurt tot 17:00 uur en er zijn maar liefst 180 kramen waar je van kunt kopen.

De vismarkt is elke woensdag op de Vismarkt. Vanaf 08:00 uur tot 17:00 uur kun je hier terecht voor de lekkerste én meest verse vis. Ongeveer twintig kramen.

Antiekwinkeltjes

Op de Gedempte Zuiderdiep 108 zit antiekwinkel Bogart Antiek en Curiosa. Allerlei oude spullen te koop natuurlijk maar dan kun je beter zelf eens gaan bekijken!

Interessant om eens te bekijken is Bazar Bizar Curiosa. Het adres is Folkingestraat 49.