Weekendje Groningen

(8)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Bastion Hotel Groningen

Bastion Hotel Groningen ligt aan de A7 en biedt per auto en met het openbaar vervoer snelle verbindingen met het centrum, het Martini Plaza en de universiteit.

Vanaf € 59,- Alleen hotel

Hampshire Hotel Plaza Groningen

Dit designhotel biedt elegante kamers en gratis WiFi op slechts 5 minuten lopen van het Hoornsemeer. Het heeft een verwarmd binnenzwembad en een ruime tuin met barbecue faciliteiten.

Vanaf € 60,- Alleen hotel

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza is gelegen langs de snelweg A7, op 2 km afstand van het centrum van Groningen. Het hotel beschikt over gratis parkeergelegenheid en gratis fietsverhuur, zodat u gemakkelijk de omgeving kunt gaan ontdekken.

Vanaf € 54,- Alleen hotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • »

Meer over Weekendje Groningen

Een weekeinde in Groningen is een fantastische keuze. Groningen heeft alles in huis en jij gaat dat allemaal eens fijn ontdekken in jouw weekeinde.

Vervoer

Je kunt met de bus naar de stad komen. Ook met de trein is heel goed mogelijk en uiteraard met de auto. Het laatste vervoermiddel heeft niet de voorkeur want in Groningen rijden is best wel lastig. Ben je eenmaal in de stad dan ga je op ontdekkingsreis. Je kunt wandelend genieten maar het allerfijnste is met de fiets gaan. Je komt overal en je wordt er niet zo moe van als wandelen. Voordat je begint moet je een fijne slaapplaats hebben.

Slapen

Slapen kun je bijvoorbeeld in het 2 sterren Martinihotel. Je zit dan vlakbij de Grote Markt dus een ideale startplaats. Wil je buiten de stad slapen dan moet je beslist naar hotel Spoorzicht.

Winkelen

Winkelen is natuurlijk een vast onderdeel van een verblijf in de stad Groningen. Je hebt al zo lang van de Grote Markt gehoord en van de Heerestraat, je hebt nu de gelegenheid! En daarna ga je nog even naar de A.Kerkhof. Wil je een winkelcentrum in dan kun je naar Lewenborg gaan of naar Paddepoel. Er is op zaterdag een markt op de Grote markt, dan ben jij er ook dus sla je slag! Uiteraard zijn er nog veel meer winkelstraten en winkelcentra in de stad.

Eten en drinken

Eten en drinken kun je op vele plaatsen. Een gezellige bar is bijvoorbeeld Le Barrage. Heb je echt de sfeervolste café van Groningen te pakken! Je wilt eens een van de vele studentencafés bezoeken, ga dan naar De Minnaar. Niet alleen studenten maar ook kunstenaars komen hier over de vloer. Heerlijk eten kun je daarna in restaurant Muller. Zeker wanneer je van de Franse keuken houdt, ben jij hier op je plaats. Ook bij restaurant Bij Jansen zit je goed aan tafel. Of toch meer de Griekse kant op? Dan naar Olympia, een voortreffelijk restaurant!

Uitgaan

Uitgaan hoort er bij. Je kunt naar een studentengelegenheid gaan. Maar je kunt ook gaan feestbeesten in een disco. Nou, de topper onder de toppers van de discotheken in Groningen is The Palace! Prima muziek en een fijne ambiance. En je kunt doorgaan totdat bij jou het lampje uitgaat! Een andere fijne disco is Index BV. Laat je daar eens verrassen door de inrichting van het gebouw. Bezoek je graag een bioscoop dan kun je naar Pathé Groningen gaan. Wil je op het einde van je weekeinde snel van je centen af dan heet het Casino je van harte welkom!

Conclusie

Een weekeinde Groningen is dus echt wel geweldig om mee te maken. Er zijn veel meer gelegenheden en zo meer dan aangegeven. Die moet je zelf dan maar ontdekken. Groningen heeft heel veel en geeft heel veel. Een weekeinde zal echt te kort blijken, zeker weten. Dan ga je gewoon nog eens een weekeinde terug. Groningen verdient het! Veel plezier!

Toon op kaart
Toon als lijst